Eğlence

Lionel Messi’nin ABD’ye transferi Apple’ın da yüzünü güldürdü

lionel messi

Futbolun gelmiş geçmiş en büyük küresel yıldızlarından Lionel Messi, Paris Saint Germain ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından ABD’nin futbol ligi MLS’te mücadele eden Inter Miami’ye transfer olmuştu. Kısa süre içinde kalitesiyle gözlerin MLS’e çevrilmesini sağlayan Arjantinli yıldız oyuncu, Apple’ın da yüzünü güldürdü.

10 yıllık bir anlaşma imzalayan Apple ve MLS, MLS Season Pass isimli çevrimiçi yayın platformunu bu sezonun başında hayata geçirmişti. Messi yeni takımıyla ilk maçına henüz 21 Temmuz’da çıkmış olsa da, gelişiyle izleyici sayılarını hemen yukarıya çektiği görülüyor.

Apple kesin sayıları paylaşmasa da; şirket sözcüsü Tom Neumayr yaptığı açıklamada, 19-26 Temmuz haftasında “dünya çapında yaklaşık 100 ülke ve bölgede izleyicilerin en çok ilgi gösterdiği üç MLS Season Pass maçının” oynandığını belirtti. Bu maçların hem İngilizce hem de İspanyolca yayınlandığını belirtmekte de fayda var.

Messi yeni takımıyla henüz sadece iki maça çıkmış durumda. Ancak iki maç ile gözlerin MLS’e çevrilmesini sağlayan Messi’nin ligin geri kalanı için de bir tür kaldıraç vazifesi göreceği söylenebilir. Messi’nin gelişi, pek çok ünlü ismi de tribünlere çekmişti. Arjantinli yıldızı tribünden izleyenler arasında LeBron James, Camilla Cabello ve Kim Kardashian gibi isimler yer alıyor. Messi’nin yukarıdaki gibi goller atması da bu ilginin sürmesine katkı sağlayacak gibi görünüyor.

Apple Lionel Messi etkisinin altını çiziyor

Yine de, ortada kesin sayılar olmadan Lionel Messi’nin abone sayıları üzerindeki etkisi hakkında şimdiden bir şey söylemek pek kolay değil. Messi’nin gelişinden önce MLS Season Pass’in abone sayısının 1 milyon olduğu iddia ediliyordu. Ancak büyük bir ismin gelişiyle birlikte lige olan ilgiye paralel olarak abone sayısının artması da çok muhtemel görünüyor. Bunun ne kadar büyük bir şey olduğunun farkında olan Apple da Messi’nin varlığının altını kalın bir şekilde çiziyor. Messi’nin ilk maçının ardından bir basın açıklaması yayınlayan şirket, ünlü futbolcunun yüzünü de App Store’un en üstüne yerleştirmişti.

İLGİLİ HABERLER