Teknoloji

Linux 17 yaşında, mutlu yıllar!

Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Linux 17 yaşında, mutlu yıllar!Linus Benedict Torvalds’ın bundan 17 sene önce 5 Ekim 1991 günü comp.os.minix haber grubuna yazmış olduğu “Free minix-like kernel sources for 386-AT (386-AT için ücretsiz minix benzeri çekirdek kaynakları)” başlıklı yazı herşeyin başlangıcı olmuştu.

Linus bu yazıyı yazarken “kendi ihtiyaçlarınıza göre modifiye edebileceğiniz bir işletim sistemi” fikrini ortaya attığından haberi yoktu. Eğlence amaçlı başlatmış olduğu inceleme bilgisayar tarihinin en büyük akımlarından birisi haline geldi. Linux işletim sistemi açık kaynak kodunun simgesi haline geldi.

Linux’un nasıl ortaya çıktığını, hikayesini merak edenler İngilizce olan bu yazıyı okuyarak bilgi sahibi olabilir.

Nice yıllara Linux!

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Braun BRHD425E Hd4.2 İyontec Difüzörlü Saç Kurutma Makinesi — %7 İndirim
Schafer Fit Fry XL 5 Lt Yağsız Fritöz — İndirim
TCL 27G64 Gaming Monitörü 27\" 180Hz QD-Mini LED — %3 İndirim
JBL Go4 Bluetooth Hoparlör, IP67 — %3 İndirim
Xiaomi Smart Band 9 Active — %4 İndirim
Roborock Q8 Max Pro Plus Akıllı Robot Süpürge — İndirim

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl