Teknoloji

Linus Torvalds Linux’un yirminci yılı şerefine üçüncü çekirdek versiyonu yayınladı

Linus Torvalds’ın Linux’u herkesin kullanımına açmasının üzerinden neredeyse yirmi yıl geçti. Torvalds nihayet açık kaynak kodlu işletim sisteminin çekirdeğini 3.0 versiyonuna yükseltti. Dün yayınlanan 3.0.0-rc1 adlı üçüncü Linux iterasyonu 2.0 web’e intikal ettikten yaklaşık 15 yıl sonra geldi.

Microsoft Kinect için sürücü desteği getiren bu yeni sürüm böylelikle Microsoft’un oyun kumandasını kendi emellerine alet etmek isteyenlere de yardımcı olma görevi üstlenecek. Bunun yanında Linux kodu AMD’nin Fusion ve Intel’in Ivy ve Sandy Bridge işlemcileri, ayrıca bazı güncel grafik sürücüleri için de optimize edildi.

Torvalds yeni sürümün, işletim sisteminin sadece elden geçirilmiş bir versiyonunun olmadığını, evrimsel nitelik taşıdığını ve üçüncü büyük güncellemeyle birlikte Linux’un üçüncü on yılına kapı açtığının altını çizdi. Ancak işler henüz bitmiş değil, çünkü yayınlanan sürüm aday sürüm olma niteliği taşıyor ve hâla iyileştirmelere ihtiyaç duyuyor. Meraklı kullanıcılar aşağıdaki bağlantıyı takip ederek en son Linux sürümünü Kernel.org adresinden indirebilirler.

İlgili – LKML
İlgili – Kernel.org

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER