Teknoloji

Linksys’in yeni ağ yönlendiricisi Xbox One’ın bağlantısını hızlandıracak

Linksys WRT32X oyun yönlendiricisinin yeni bir versiyonunu çıkardı. Bu yeni ürün Xbox One üzerinde oyun performansını da daha yüksek seviyelere çıkarmayı amaçlıyor.

Linksys’in belirttiğine göre, resmi olarak WRT32XB adını taşıyan bu yeni ağ yönlendiricisi bağlı bulunan Xbox oyun konsolunu otomatik olarak algılıyor, daha sonra onu önceliklendiriyor ve ağ trafiğini hızlandırıyor. İlk model olan WRT32X’teki “Killer Prioritization Engine” ağ teknolojisini kullanıyor, ancak bunu sadece PC’lere değil Xbox One cihazlarına da uyguluyor. Şirketin söylediğine göre sonuç olarak gecikmelerde azalmalar kaydediliyor, ayrıca Xbox One kullanıcıları için en yüksek ping sürelerinde yüzde 65’e varan kesinti yapılıyor.

Xbox’a özel niteliklerin dışında, ağ yönlendiricisinin diğer özellikleri orijinal versiyonla hemen hemen aynı: 802.11ac Wi-Fi, dört adet Ethernet portu, USB 3.0 portu ve dört adet çift bantlı anten. Killer teknolojisini barındıran bir oyun PC’sine sahip olanlar, tıpkı orijinal modelde olduğu gibi, aynı öncelikleştirme teknolojisinin avantajını elde edecekler.

WRT32XB’nin şubat ayında, 299 dolarlık yurt dışı fiyatıyla satışa sunulması bekleniyor. Bu fiyat Xbox özellikli olmayanınkiyle aynı.

WRT32X sahipleri için de Linksys, Killer oyun öncelikleştirme teknolojisini, herhangi bir oyun cihazı için ekleyecek. Yani PC, akıllı telefon veya konsol sahipleri de WRT32X’e gelecek yazılım güncellemesiyle bu özellikten yararlanacak. Söz konusu yazılım güncellemesinin ilkbaharda çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER