Teknoloji

Koronavirüs salgını LinkedIn’i de vurdu

linkedin

Koronavirüs salgınından etkilenenler arasında LinkedIn de katıldı. Microsoft’un sahibi olduğu profesyonellere yönelik sosyal ağ, salgın nedeniyle dünya genelinde işe alımların azalması nedeniyle iş gücünde yüzde 6 oranında kesintiye gideceğini açıkladı. Bu da LinkedIn’in küresel satış ve yetenek yakalama ekiplerinden 960 kişiyle yollarını ayıracağı anlamına geliyor.

LinkedIn’in CEO’su Ryan Roslansky, konuyla ilgili olarak şirket çalışanlarına gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi: “Şirket olarak küresel salgının etkilerine karşı bağışıklı değiliz. COVID-19’un işe alım süreçlerine olan etkisi bizim ekiplerimizi de vurdu. Azalan talebe bağlı olarak artık ihtiyaç duymadığımız bazı pozisyonlar söz konusu.”

LinkedIn’in bu kararında başka faktörler de etkili olmuş gibi görünüyor. Şirket iki medya birimini birleştiriyor. Pazarlama Çözümleri ve Yetenek Çözümleri ekipleri yola bundan sonra tek bir ekip olarak devam edecek. Şirket böylelikle kendi bünyesinde gördüğü kesişmelerden birini ortadan kaldırmış olacak.

LinkedIn, yollarını ayırdığı çalışanlarının şirket tarafından tahsis edilen cihazları kullanmaya devam edebileceğini belirtti. Buna ek olarak en az 10 haftalık bir tazminat paketi sunacak olan şirket, ABD’deki çalışanlarının sağlık sigortalarını 12 ay boyunca devam ettirecek. Diğer ülkelerde bu süre 6 ay ile sınırlı olacak. Şirket, yollarını ayırdığı çalışanlarının yeni bir iş bulmasına da yardım edecek.

İLGİLİ HABERLER