Teknoloji

LinkedIn sansür endişelerine rağmen Çin’e giriş yaptı

linkedin rusya

İngilizce sitesiyle Çin’de yıllardır faaliyet gösteren iş dünyasına yönelik sosyal ağ LinkedIn, ülkedeki çalışmalarını yerelleştirme konusunda önemli bir adım attı. Sadeleştirilmiş Çince sitesinin beta versiyonunu yayına açan LinkedIn, daha yerel bir hizmet sunma konusunda başlattığı girişimde Çinli şirketlerle işbirliği yapıyor. Bu hamlenin ardından Çin’de halihazırda 4 milyon olan LinkedIn kullanıcı sayısının 140 milyona çıkması hedefleniyor.

linkedin-logo-060612

Çince versiyonu LinkedIn’in önünde yeni kapılar açsa da, bazı endişeleri de beraberinde getiriyor. Söz konusu endişelerin en büyüğü ise devlet sansürü. Bu endişeleri gidermek için en baştan harekete geçen LinkedIn, CEO Jeff Weiner’in imzasıyla bir açıklama yayınladı. Weiner LinkedIn’in ifade özgürlüğünü güçlü biçimde desteklediğinin ve devlet sansürüne karşı olduğunun altını çizdi. Çin’dek genişlemelerinin beraberinde zor soruları getirdiğini kabul eden Weiner, yine de bu kararlarının doğruluğuna inandıklarını belirtti.

LinkedIn CEO’su bu endişeleri giderme adına Çin’deki faaliyetlerinde şeffaf olacaklarının güvencesini verdi. Sadeleştirilmiş Çince’nin de listeye eklenmesiyle birlikte LinkedIn’in desteklediği dil sayısı 22’ye ulaştı.

İlgili >> LinkedIn (1), (2)

İLGİLİ HABERLER