Teknoloji

LinkedIn Recruiter favori çalışanınızın bir kopyasını bulmanızı kolaylaştıracak

LinkedIn Recruiter favori çalışanınızın bir kopyasını bulmanızı kolaylaştıracak

linkedin-logo-151015

Recruiter platformunu güncelleyen LinkedIn, işverenlerin yeni çalışan bulmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor. LinkedIn Referrals adını taşıyan yeni bir servis ise iş arayanların arkadaşlarını referans olarak göstermesini mümkün kılıyor.

Yenilenen LinkedIn Recruiter, 2016’nın birinci çeyreğinde kullanıma sunulacak. LinkedIn Referrals ise 1 Kasım itibarıyla faaliyete geçecek.

LinkedIn’den yapılan açıklamada, söz konusu iyileştirmelerle kurumların işe alımlarda daha veri odaklı olmasının ve uygun adayı bulma sürecinin hızlanmasının amaçlandığı belirtildi.

linkedin-recruiter-151015-1

LinkedIn Recruiter’ı kullanmak oldukça basit. İşveren (veya işe alım sorumlusu) favori çalışanının profilini seçtiğinde LinkedIn Recruiter benzer nitelikler taşıyan adayların listesini otomatik olarak çıkarıyor. LinkedIn Recruiter, işverene potansiyel çalışanlarını tespit ederken özelleştirme yapma ve çeşitli kriterler belirleme fırsatı da sunuyor.

Spotlights özelliğiyse şirketin mevcut çalışanlarının potansiyel çalışanlarla olan etkileşimini gösteren bir veritabanını ortaya çıkarıyor. Şirketin sayfasını beğenme, bir şirket paylaşımına yorum yapma veya paylaşımı beğenme gibi eylemler söz konusu etkileşimler arasında yer alıyor.

linkedin-referrals-151015

LinkedIn Referrals ise kullanıcıların birinci derece bağlantılarını analiz ediyor ve uygun iş imkanları için potansiyel adayların listesini ortaya çıkarıyor. Bu sistem sayesinde LinkedIn kullanıcıları, arkadaşlarına veya bağlantıda oldukları kişilere uygun iş ilanlarını ilgiliye iletebiliyor. İletiyi alan kişi işe başvurduğu takdirde işveren referanslı başvurudan haberdar oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER