Manşetler

LinkedIn haber okuma uygulaması Pulse’ı 90 milyon dolara satın aldı

Dedikodular gerçeğe dönüştü, LinkedIn mobil haber okuma uygulaması Pulse’ı geliştiren şirketi satın aldığını duyurdu. Yaklaşık 30 milyonluk bir kullanıcı kitlesine sahip olan Pulse, LinkedIn’in CV’ler ve iş bağlantılarını barındıran bir sosyal ağdan eksiksiz bir bilgi kaynağına dönüşme çabalarında önemli bir rol oynayacak.

pulse-linkedin-120413

LinkedIn’in kıdemli başkan yardımcısı Deep Nishar satın alma olayını kaleme aldığı bir blog yazısıyla paylaştı. LinkedIn’in profesyonel yayın platformu olduğuna inandıklarını dile getiren Nishar, sitenin tüm profesyonellerin içerik tüketmek için, yayıncıların ise içeriklerini paylaşmak için geldiği bir nokta olduğunun altını çizdi. AllThingsD sitesinin haberine göre LinkedIn Pulse için 90 milyon dolar ödeme yaptı. Bu yılın başında çıkan dedikodular Pulse için 50 ila 100 milyon dolar arasında bir miktarın gözden çıkarıldığını işaret ediyordu.

Pulse’ın mobil uygulaması satın alma süreci sonrasında da varlığını sürdürecek gibi görünüyor. Pulse ekibi tarafından yayınlanan bir blog yazısında da geliştirme çalışmalarının devam edeceğinin altı çizildi, tabii ki “şimdilik” ifadesinin kullanılması da ihmal edilmedi. Bu durum, orta veya uzun vadede neler olacağının henüz kesinleşmediğini gösteriyor.

İlgili >> AllThingsD, LinkedIn, Pulse

İLGİLİ HABERLER