Teknoloji

LinkedIn’in yenilenen uygulamasıyla buluşacağınız kişilerle ortak yanlarınızı görün

linkedin

linkedin-logo-270715

iOS ve Android’deki kullanıcılarına yeni bir özellik sunmaya hazırlanan kurumsal sosyal ağ LinkedIn, kullanıcılarının buluşacakları kişilerle ortak yanlarını görmesini sağlayacak.

Söz konusu özellik, halihazırda “Project Voyager” adıyla anılan yenilenmiş mobil uygulamanın içinde sunulacak. Yıl sonunda yayınlanacağı belirtilen uygulamada yer alan özellik, kullanıcıların kiminle buluşacağını görmek için takvimlerine bağlanacak. Eğer buluşulacak kişi ile LinkedIn üzerinden bir bağlantı mevcutsa uygulama o kişiye ait kısa bilgileri ve ilgili haberleri ekrana taşıyacak.

Söz konusu özelliğin demosunu LinkedIn’in yıllık Yetenek Konferansı’nda sahneye çıkan CEO Jeff Weiner gerçekleştirdi. Ortak nokta özelliği sayesinde LinkedIn kullanıcıları, bir iş görüşmesinden önce karşı tarafla uzlaşabilecekleri veya sohbete giriş yapabilecekleri noktaları daha rahat bulabilecek.

Weiner, Project Voyager ile ilerleyen zamanlarda gerçekleşecek bir konferansta görüşeceği bir kişi hakkında daha fazla bilgiye sahip olduğunu belirtti ve bu kişiyle eğitime ilişkin düşüncelerinin uyuştuğunu ortak nokta özelliği sayesinde öğrendiği örneğini verdi.

Yenilenen uygulamayla mobil ortamdaki LinkedIn deneyiminin sadeleşen genel deneyim sayesinde farklı bir noktaya taşınması da amaçlanıyor. Yeni mesajlaşma bölümünü ön plana çıkarmak için uygulamadan gelen kutusunu kaldıracaklarını söyleyen LinkedIn CEO’su Jeff Weiner, böylelikle 380 milyon LinkedIn kullanıcısının daha sık konuşmaya teşvik edileceğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER