Teknoloji

LinkedIn mesajlaşma özelliğine yeni bir görünüm kazandırdı

linkedin-mesaj-020915-1

LinkedIn hiçbir zaman en popüler sosyal ağ olmasa da, bu durum şirketi popüler trendleri yakalama konusunda girişimde bulunmaktan alıkoymuyor. Mesajlaşma özelliğinin sosyal ağlar için giderek daha önemli hâle geldiğini farketmiş gibi gözüken LinkedIn, bu hafta itibarıyla masaüstü sitesindeki mesaj arayüzünü yenilemeye başladı.

linkedin-mesaj-020915-3

Artık LinkedIn gelen kutusu, bir e-posta kutusundan ziyade bir anında mesajlaşma servisini andıracak. Grup mesajlaşma, hızlı yanıtlama gibi özelliklerin yanı sıra; LinkedIn mesajlarında GIF animasyonu, çıkartma, fotoğraf veya belge gönderilebilecek.

Gerçekleştirilen değişikliklerle birlikte LinkedIn’in mesajlaşma servisi daha gündelik bir görünüm kazanıyor. Anında mesajlaşma servislerini hatırlatan bir tasarım, genç kitlenin gözünde e-posta gelen kutusunu hatırlatan bir tasarımdan daha doğal gözükecektir. Buna ek olarak, Slack ve HipChat gibi uygulamalar sayesinde sohbet servislerinin iş dünyasında giderek daha fazla yer kaplamaya başladığını unutmamak gerekiyor.

linkedin-mesaj-020915-2

LinkedIn’in güncellemesi iş dünyasındaki ciddiyeti biraz azaltacak olsa da, iletişimi artıracağı için genel anlamda faydalı olacak gibi gözüküyor. İlk olarak LinkedIn’in web sitesinde hayata geçecek olan yeni mesajlaşma arayüzü, önümüzdeki haftalarda servisin iOS ve Android uygulamalarında da kullanıma sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER