EğlenceManşetler

LinkedIn Live: Microsoft da sonunda canlı yayına başlıyor

linkedin live

Microsoft da canlı video yayıncılığı yarışında Facebook, Amazon, Google ve Twitter’a katılıyor. Yazılım devi bunun için sahibi olduğu profesyonel sosyal ağ, LinkedIn‘i kullanıyor. Sosyal ağın içinde LinkedIn Live isimli bir bölüm açan şirket, kullanıcıların canlı yayın yapmasını mümkün kılıyor. Şimdilik sadece ABD’deki LinkedIn kullanıcılarının davetiye aracılığıyla erişebildiği özellik, LinkedIn’in video desteği sunmasından yaklaşık 1,5 yıl sonra ortaya çıktı.

LinkedIn Live’da soru&cevap seanslarının, etkinliklerin, konferansların, çeyrek sonu toplantılarının, ödül törenlerinin, ürün duyurularının ve benzer etkinliklerin canlı yayınına odaklanılacak. Microsoft, LinkedIn Live’a ihtiyaç duyduğu desteği Azure Medya Hizmetleri aracılığıyla sağlayacak. Wirecast, Switcher Studio, Wowza Media Systems, Socialive ve Brandlive ile işbirliğine giden LinkedIn, içerik sahiplerine diğer çevrimiçi yayın platformlarında da seslerini duyurma imkanı sunacak.

LinkedIn’de ürün yönetiminden sorumlu direktör olarak görev yapan Pete Davies, TechCrunch‘a verdiği röportajda videonun platformda en hızlı büyüyen ve insanlar tarafından en çok konuşulan format olduğunu dile getirdi. Davies, canlı yayının en çok talep edilen özellik olduğunun da altını çizdi. 600 milyon kullanıcısı bulunan LinkedIn, canlı yayın özelliğini tüm kullanıcılarına sunacağı tarih konusunda şimdilik bilgi vermedi. Ancak özelliği kullanmak isteyenler, bir iletişim formu doldurarak başvuruda bulunabilecek.

LinkedIn Live oldukça güçlü rakiplerle mücadele edecek. Facebook, Twitch, YouTube, Periscope ve Instagram gibi platformlar, canlı yayın pastasından en büyük payı almak için yarışıyor. LinkedIn profesyonellere yönelik yapısıyla bu mücadelede kendisine ayrı bir kitle bulmayı başarabilir

İLGİLİ HABERLER