Teknoloji

LinkedIn kullanıcıları bağlantılarından referans isteyebilecek

linkedin kullanicilariLinkedIn iş arayanlara arayışlarında daha hızlı ilerleme imkanı sağlayacak yeni bir özelliği duyurdu. TechCrunch’ta yer alan habere göre, LinkedIn kullanıcıları bir şirkete ait iş ilanı için o şirkette çalışan bağlantılarından kendilerine referans olmalarını isteyebilecek.

LinkedIn yeni özelliği çerçevesinde kullanıcıların bağlantılarının çalıştığı şirketlerdeki iş ilanlarını bulmasını da kolaylaştırıyor. Kullanıcılar masaüstünde arama yaparken, filtreler arasına “ağınızda” seçeneğini ekleyebiliyor. Bu filtreyle gerçekleştirilen aramalarda iş ilanlarının yanında “Referans İste” butonu bulunuyor.

Bu butona tıklandığında ise ilanı veren şirkette çalışan bağlantıların listesi ekrana geliyor. Kullanıcılar referans isteyecekleri bağlantılarını seçtikten sonra o kişiye bir mesaj gönderebiliyor. LinkedIn referans talep mesajını da hazır biçimde kullanıcılarına sunuyor. Dileyenler bu mesaj üzerinde özelleştirme de yapabiliyor.

LinkedIn kullanıcıları için sunulan iş arama araçları koleksiyonu her geçen gün biraz daha büyüyor. LinkedIn’in sahibi olan Microsoft, geçtiğimiz ay Word içinde LinkedIn için özgeçmiş hazırlamayı kolaylaştıran bir aracı kullanıma sunmuştu. Kasım ayında ise bazı ülkelerde Kariyer Tavsiyesi isimli bir özelliği duyuran LinkedIn, kullanıcılarına “akıl hocası” bulmaları için yardımcı olmuştu.

İLGİLİ HABERLER