Manşetler

LinkedIn Kullanıcı Engelleme özelliğini kullanıma sundu, nasıl kullanılır?

LinkedIn sosyal ağdaki diğer kullanıcıları engellemeye olanak sağlayan yeni bir kullanıcı engelleme özelliğini kullanıma sundu.

linkedin-kisi-engelleme-230214-1

Aslında şimdiye kadar varolmayan bu seçeneğin yerine kullanıcıların güvenli ve korunmuş şekilde kalmalarını sağlayan çeşitli gizlilik ayarları bulunuyordu. Bu ayarlar içinde mevcut bir bağlantıyı kaldırma, herkese açık profili özelleştirme, aktivite yayınlarını kontrol etme, fotoğrafın görünürlülüğünü değiştirme ve profil görünümünü değiştirme gibi seçenekler yer alıyordu.

Üye Engelleme işlevi sayesinde kullanıcılar aradıkları daha fazla gizliliğe kavuşmuş olacaklardır. Bu işlev sayesinde bir üyenin sizin profilinize erişimini, sizinle doğrudan etkileşim kurmasını engelleyebilirsiniz. Ancak LinkedIn en fazla 50 kullanıcıyı engellemenize izin veriyor.

Bir LinkedIn kullanıcısının profilinize erişiminizi kısıtlamak veya daha sonra varolan engellemeyi kaldırmak için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekiyor:

1. Engellemek istediğiniz LinkedIn kullanıcısının profil sayfasına gidin.

2. Kullanıcının profil sayfası içinde yer alan “Mesaj Gönderin” butonunun hemen yanında yer alan aşağı yönlü ok ikonuna dokunarak menüyü açın.

3. Menünün en altında yer alan “Engelleyin veya rapor edin” seçeneğine tıklayın.

4. Açılan pencerede yer alan Engelleme veya Rapor Etme seçeneklerinden dilediğinizi seçin ve daha sonra Devam et butonuna tıklayın.

5. Kullanıcı engelleme işlemine onay verin. Bu işlemden engellediğiniz kullanıcının kesinlikle haberi olmayacaktır.

6. Engellediğiniz kullanıcıların listesine “Gizlilik ve Ayarlar” sayfası içinde yer alan “Engellemeleri düzenleyin” bağlantısı aracılığıyla erişebilirsiniz. Bu sayfaya giriş için yeniden kullanıcı girişi yapmanız gerekebilir.

7. Eğer engellediğiniz bir kişiye tekrar izin vermek isterseniz, listeden kullanıcıyı bulun ve “adlı kullanıcıyı engellemekten vazgeçin” butonuna tıklayın. Bu şekilde kullanıcıya koyduğunuz engeli kaldırmış olursunuz.

linkedin-kisi-engelleme-230214-2

Eğer bir kullanıcı üzerindeki engeli kaldırırsanız, bunu takip eden 48 saat içinde onu yeniden engelleyemezsiniz. Ayrıca engellemeyi kaldırma o kişiyle olan bağlantınızın yeniden kurulmasını sağlamaz. Eğer o kişiyle yeniden bağlantı kurmak isterseniz, istek göndermeniz gerekecektir.

İlgili >> LinkedIn Yardım, LinkedIn

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER