Teknoloji

LinkedIn iOS uygulaması takvim verilerini kullanıcı isteği dışında dışarıya transfer ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Skycure Security isimli şirketin araştırmacıları, LinkedIn’in iOS uygulamasının kullanıcıların takvim verilerini istekleri dışında toplayıp sosyal ağın kendi sunucularına transfer ettiğini ortaya çıkardı. The Next Web’in haberine göre kullanıcı isteği dışında gerçekleşen bu durumun başlangıcında yine bir kullanıcı insiyatifi söz konusu. iOS cihaz sahibi LinkedIn kullanıcıları cihazlarındaki takvime uygulama içinden ulaşmak istedikleri zaman uygulama geçmiş beş gündeki takvim kayıtlarını da kaydediyor ve de LinkedIn sunucularına transfer ediyor. İşi daha da can sıkıcı hale getiren durum ise bu bilgilerin şifrelenmeden, olduğu gibi transfer edilmesi.

Skycure tarafından ortaya çıkarılan bu durumun Apple’ın gizlilik politikalarını ihlal edip etmediği tartışılıyor. LinkedIn adına konu ile ilgili olarak açıklama yapan Julie Inouye ise söz konusu özelliğin isteğe bağlı olduğunu ve kullanıcıların cihaz ayarları aracılığı ile bu özelliği kapatabileceklerini ifade etti. Inouye, LinkedIn’in bu bilgileri toplama amacının kullanıcılarına görüştükleri kişiler hakkında daha çok bilgi sağlamak olduğunu sözlerine ekledi. Skycure ekibinden Yair Amit ve Adi Sharabani ise şirketin gereğinden fazla bilgi topladığını ve böylelikle kullanıcılara özgü bir ayırt edici bulma amacında olduğunu iddia ettiler. Şirketin bu kadar çok bilgiyi neden topladığı halen belirsizliğini korusa da bilgi aktarımının halen devam ettiği belirtildi.

GÜNCELLEME: Konu ile ilgili olarak LinkedIn cephesinden yeni bir açıklama yapıldı ve kullanıcıların kaygılarının anlayışla karşılandığı ifade edildi. LinkedIn adına açıklama yapan Joff Redfern, uygulama üstünden gönderilen bilgilerin tamamen güvenli bir biçimde gönderildiğini vurgularken, halihazırda uygulamanın kişisel tercihe dayalı olduğunun pek bilinmediğini ve bunu daha açık hale getireceklerini de dile getirdi. Redfern, gizlilik endişelerini gidermek adına iOS uygulamasında bir güncelleme yaptıklarını ve Apple’dan onay beklediklerini de sözlerine ekledi.

İlgili – The Next Web

İLGİLİ HABERLER