Teknoloji

LinkedIn Contacts ile telefondaki adres defterinin yerini almayı hedefliyor

Çevrim içi özgeçmiş denince artık pek çok kişinin aklına gelen ilk adres LinkedIn. Kurumsal sosyal medyada bir marka haline gelen şirket şimdi bu etkisini biraz daha genişletmeyi ve telefondaki adres defterinin yerini almayı hedefliyor. LinkedIn’in bu amacı doğrultusundaki hamlesiyse yeni uygulaması Contacts.

linkedin-contacts-260413

LinkedIn Contacts sayesinde kullanıcının farklı platformları kullanarak başkalarıyla kurduğu iletişime dair bilgiler tek bir çatı altında toplanıyor. Uygulama LinkedIn’in kullanıcıların adres defterine eklenme konusundaki çalışmalarının ana ayağını oluşturuyor. Şirkete göre, Contacts bu eklemenin bambaşka bir boyutta gerçekleşmesini sağlıyor. Uygulamanın sürekli güncel olduğuna ve içerdiği bilgi miktarının genişliğine dikkat çeken LinkedIn, Contacts’in kişisel bir sekreter işlevi görebileceğini belirtiyor.

LinkedIn’in yeni uygulaması Contacts Outlook, Gmail, Yahoo Mail gibi çeşitli e-posta servisleri ve Evernote ile CardMunch gibi nispeten daha küçük servislerle entegrasyon içinde. Facebook ve Twitter ile entegrasyon ilişkisi olmayan uygulamanın yakın zamanda bu desteğe kavuşması beklenmiyor. İlk etapta sadece ABD’deki iOS kullanıcıları için yayınlanan uygulamanın yakında Android’e de giriş yapacağı ve LinkedIn’in mobil sitesiyle uyumlu hale geleceği ifade edildi. LinkedIn’in 2011’de satın aldığı Connected tarafından geliştirilen projenin başında Connected’ın kurucusu Sachin Rekhi bulunuyor. Rekhi Contacts ile arkadaşlarla iletişim içinde kalmayı gerçekten çok zahmetsiz bir hale getirdiklerini belirtirken, uygulamanın amacı olarak ikili ilişkilerin nasıl sürdürüleceğini göstermek ön plana çıkıyor. Uygulamanın Türkiye’ye ne zaman giriş yapacağını söylemekse şu an için mümkün değil.

İlgili >> LinkedIn

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER