Eğlence

Link en popüler Nintendo Amiibo figürü oldu

nintendo-link-amiibo-170215

Nintendo’nun NFC destekli oyun figürü Amiibo tahmin edilenden daha yüksek bir satış performansı sergilemiş ve şirketin mali tablosundaki iyileşmede önemli bir rol oynamıştı. Nintendo, yatırımcılara verdiği brifingde Amiibo satışlarına ilişkin detayları da paylaştı. Şirketin klasik oyunlarından The Legend of Zelda’nın baş karakteri Link, en çok satan Amiibo figürü oldu.

Link’i Kuzey Amerika’da sırasıyla Mario, Pikachu, Kirby, Samus, Yoshi, Zelda, Donkey Kong, Peach ve Luigi izledi. Bugüne kadar gerçekleştirilen Amiibo satışlarının yüzde 63’ü Kuzey Amerika’da gerçekleşti. Avrupa yüzde 23, Japonya yüzde 11 ve Asya yüzde 3 ile Kuzey Amerika’yı takip etti. Link’in en popüler Amiibo unvanını kazanamadığı tek bölge ise Avusturalya oldu. Bu bölgede liderliği Mario elde etti.

Nintendo CEO’su Satoru Iwata, Amiibo figürlerini ilgili karakterin bulduğu NES ve SNES oyunlarında ekstra seviyelerin kilidini açmak için kullanılacağını belirtti. Şirket küresel çapta sevkedilen Amiibo figürü sayısının ise 5.7 milyon civarında olduğunu duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER