Manşetler

Lingokids: Çocuklar için eğitim ve eğlence bir arada

Lingokids: Çocuğunuz hem İngilizce öğrensin hem de eğlensin

Günümüzde çocuklar adeta doğar doğmaz mobil cihazlarla haşır neşir olmaya başlıyor. Bu etkileşimin belli sınırlar içinde tutulması büyük önem taşıyor. Buna ek olarak, çocukların mobil cihazlarla olan ilişkisini faydalı kılmak da son zamanlarda hassasiyet gösterilen konular arasında yer alıyor. Bu hassasiyet çocuklara yönelik eğitim uygulamalarının sayılarının artmasına da ön ayak oldu. Söz konusu grubun en yetenekli üyelerinden birisi de Lingokids. Bu yazımızda Lingokids uygulamasıyla ilgili bilgiler ve yorumlar yer alıyor.

Lingokids, 2 ila 8 yaş arasındaki çocukların İngilizce öğrenmesine yardımcı olmak için geliştirilmiş bir platform. Destekleyici bir araç niteliği taşıyan uygulama, çeşitli oyun ve alıştırmalarla İngilizce öğrenimine destek oluyor. Eğitime eğlencenin de eklenmesi, hem çocukların sıkılmasını zorlaştırıyor hem de bilgilerin akla daha kolay kazınmasına yardım ediyor.

Lingokids çocuklara yönelik bir uygulama olsa da, uygulamanın kullanımında ebeveynlerin gözetimi de önem taşıyor. Öncelikle uygulama başlatılırken kurulumu anne ve babaların yaptığı varsayımıyla bazı ayarlar yaptırılıyor. Uygulamayı kullancak çocuğun ismi ve yaşı, kullanım için süre sınırı getirilmesi, farklı cihazlarla eş zamanlama yapılabilmesi için üyelik oluşturma gibi bilgiler burada giriliyor.

Lingokids: Çocuğunuz hem İngilizce öğrensin hem de eğlensin Bunlara ek olarak, çocuğun mevcut İngilizce seviyesiyle ilgili bilgiler de Lingokids tarafından sunulacak egzersiz ve oyunların daha doğru seçimi için talep ediliyor.

Lingokids: Çocuğunuz hem İngilizce öğrensin hem de eğlensin

Lingokids’i iki parçalı bir uygulama olarak tanımlamak yanlış olmayacaktır. Uygulamanın ana parçası çocuklara yönelik oyun ve egzersizlerden oluşuyor. İkinci bölüm ise ebeveynlere yönelik bir kontrol paneli. Bu kontrol panelinde anne ve babalar, “Ebeveyn Topluluğu” adını taşıyan bölüm üzerinden farklı konulardaki makalelere ulaşabiliyor ve diledikleri takdirde bu makalelere kendi yorumlarını bırakabiliyor ya da bırakılan yorumları okuyabiliyor. Anne ve babalar kendilerine ayrılan alan üzerinden çocuklarının uygulama üzerindeki gelişimlerini de takip edebiliyor.

Lingokids: Çocuğunuz hem İngilizce öğrensin hem de eğlensin

Lingokids yararlı alışkanlık geliştirmeye de yardımcı oluyor

Ebeveyn ekranında alt çubuğun tam ortasındaki ikona dokunulduğunda çocuk bölümüne geçiş yapılıyor. Bu bölümde ekran yatay moda geçiyor ve ekranda yazıların yerini renkli resimler ve animasyonlar alıyor. Bu bölümde çocuklara öğretici oyun ve egzersizlerin yanı sıra yararlı alışkanlık geliştirmelerine yardımcı olacak içerikler sunuluyor. Çocuk bölümünden ebeveyn kısmına geçiş ise bir doğrulama işleminin ardından yapılıyor.

Lingokids

Lingokids, teknolojinin çocukların yararına kullanımının en güzel örnekleri arasında yer alıyor.

Lingokids indir: App Store  Google Play

İLGİLİ HABERLER