Eğlence

Line çevrim içi müziği Japonya’ya getirmek için Apple ve Spotify’dan hızlı davrandı

line-music-120615

Özellikle Asya’da oldukça popüler olan Japonya merkezli sohbet uygulaması Line, çevrim içi müzik servisini de anavatanında faaliyete geçirdi. Sony, Universal ve yerel plak şirketi Avex’e kayıtlı eserlerden oluşan 1.5 milyon şarkılık bir kataloga sahip olan Line Music, ilk iki ay boyunca ücretsiz kullanılabilecek. Sonraki dönemde ise sınırsız erişim için aylık 1000 yen (21 TL), 30 saatlik erişim içinse aylık 500 yen (10,5 TL) ödemek gerekecek. Line önümüzdeki yıla kadar Line Music’in katalog kapasitesini 30 milyon şarklıya çıkarmayı planlıyor.

Line’ın amiral gemisi olan mesajlaşma uygulamasının aksine, Line Music minimalist ve derli toplu bir tasarıma sahip. Sohbet arayüzünde görülen ayılara veya tavşanlara Line Music’te rastlanmıyor. Kullanıcıların dinledikleri şarkıları Line aracılığı ile paylaşmasına ise büyük kolaylık getirilmiş.

Line Music öncesinde Japonya, ilginç bir şekilde, çevrim içi müzikle tanışmamıştı. Spotify, Rdio ve Pandora gibi çevrim içi müzik servisleri Japonya pazarına mesafeli yaklaşırken, ülkedeki telif hakları yönetiminin sorunlu olması bu mesafeli yaklaşımın en önemli nedeni olarak gösteriliyor. Sony Music Unlimited’ın kapanmasıyla birlikte ülkedeki çevrim içi müzik seçeneği ortadan kalkmıştı. Ancak Avex’in sahibi olduğu Awa’nın geçtiğimiz ayın sonlarında faaliyete geçmesiyle birlikte Japonya’daki müzik severler tekrar bir seçeneğe kavuşmuş oldu.

Apple Music’in küresel çevrim içi müzik pazarında önemli bir oyuncu olacağı bilinse de, servisin Japonya’da ne zaman faaliyete geçeceği belirsizliğini koruyor. Line Music ise “telefonun her köşesine dokunma” iddiasıyla Apple Music’ten çekinmediğini gösteriyor.

Line’ın gelirinin büyük kısmı uygulama içi çıkartma ve oyun satışından geliyor. Şirket farklı alanlarda faaliyet gösteren servislerle de gelirini çeşitlendiriyor. Uber benzeri bir ulaşım servisi olan Line Taxi, ödeme servisi Line Pay ve yemek teslim servisi Line Wow, şirketin sunduğu hizmetler arasında yer alıyor. Bu listeye yeni eklenen Line Music, akıllı telefonun fonksiyonlarından faydalanarak Japonya’nın müzik dinleme alışkanlıklarını değiştirmeyi hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER