Eğlence

Line MixRadio’yu Asya’ya odaklanmak için kapatıyor

line mixradio

Japon mesajlaşma servisi Line, 2014’ün aralık ayında Microsoft’tan satın aldığı çevrim içi müzik servisi MixRadio’yu kapatma kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada kapatma kararının MixRadio’nun genel performansı ve çevrim içi müzik pazarının getirdiği finansal zorluklardan kaynaklandığı belirtildi.

Çevrim içi müzikten para kazanmak, Spotify gibi pazarın en büyük oyuncularını bile zorlayan bir problem olarak göze çarpıyor. Rakiplerine göre daha farklı bir strateji izleyerek bu problemden kurtulmayı planlayan Line, radyo yayınlarına ve reklamlarla desteklenen çevrim dışı mikslere ücretsiz erişim sağlıyordu.

Line MixRadio ile vedalaşma kararını sadece finansal gerekçelere dayandırmıyor. Şirketten yapılan açıklamada “Line Corporation’ın öncelikleri”nin de bu kadarda önemli bir rol oynadığının altı çizildi. Şirketin CEO’su Takeshi Idezawa geçtiğimiz haziran ayında yaptığı açıklamada yıllar boyunca küresel boyutta kullanıcı çekmeye çalıştıklarını, ancak artık temel odak noktalarının Asya pazarı olduğunu dile getirmişti.

215 milyon kullanıcısı bulunan Line’ın tabanının yüzde 65 kısmını Japonya, Tayvan, Tayland ve Endonezya’daki kullanıcıları oluşuyor. Şirket, söz konusu ülkelerde yerelleştirilmiş çeşitli hizmetler de sunuyor. MixRadio kapanacak olsa da, Line Music isimli başka bir çevrim içi müzik servisinin Japonya ve Tayland’da faaliyet gösterecek olması, bu durum için bir örnek teşkil ediyor.

İLGİLİ HABERLER