Teknoloji

Line halka arz için gün sayıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

line halka arzJapon mesajlaşma uygulaması Line halka arz için son viraja girdi. Tokyo ve New York borsalarında işlem görmeye başlayacak olan şirket, böylelikle kasasına 1.12 milyar dolar koymaya hazırlanıyor. Line ikili halka arza ilişkin duyuruları geçtiğimiz hafta Tokyo ve New York borsalarına gönderdi.

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Line şu an itibarıyla teknoloji sektöründe 2016’nın en büyük halka arzı olma niteliğini taşıyor.

Güney Koreli web şirketi Naver’in sahibi olduğu Line, 2011’de kurulmuştu. Japonya pazarını hedef olarak belirleyen uygulamanın aylık aktif kullanıcı sayısı 218 milyona ulaşmış durumda. Söz konusu kullanıcıların büyük kısmı Japonya, Tayvan, Tayland ve Endonezya’da bulunuyor. Naver’in anavatanı Güney Kore’nin en popüler mesajlaşma uygulaması ise KakaoTalk.

Şirket tarafından SEC’e yapılan başvuru ise Line’ın büyümesinde ana motorun çıkartmalar olduğunu gösteriyor. Line’ın 2015’teki gelirlerinin dörtte birinin çıkartmalar sayesinde elde edildiği anlaşılıyor. Bahsi geçen miktar ise 280 milyon dolara tekabül ediyor. Çıkartmalardan elde edilen gelirin 2014’te 200 milyon dolar, 2013’te ise 95 milyon dolar olduğu görülüyor.

Line halka arz ile büyüme için yeni kaynaklar yaratmayı amaçlıyor

Line Asya pazarındaki popülaritesini henüz Batı’ya taşıyabilmiş değil. Ancak halka arz ile elde edilecek gelir sayesinde yapılacak yatırımların bu konuda şirkete katkı sağlaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER