Teknoloji

LINE sohbetleri masaüstüne taşınıyor

line-google-chrome-020815

Popülerliğini mobil uygulamalarına borçlu anında mesajlaşma servislerinin masaüstünde de şanslarını denemeleri, oldukça ironik bir durum olarak göze çarpıyor. Viber’ın uzun soluklu masaüstü uygulamasına ve WhatsApp’ web versiyonunun yanına şimdi de LINE eklendi. Bundan böyle, özel Google Chrome eklentisi sayesinde LINE sohbetlerini masaüstünden gerçekleştirmek de mümkün olacak.

Mevcut Google Chrome kullanıcılarının LINE eklentisini yüklemek dışında bir şey yapmaları gerekmiyor. Diğer tarayıcıları tercih eden LINE kullanıcılarının ise yeni özellikten faydalanmak için rotalarını Google Chrome’a çevirmesi gerekiyor.

LINE’ın Google Chrome eklentisi, servisin mobil uygulamalarında rastlanmayan bazı özellikleri de beraberinde getiriyor. Örneğin kullanıcılar diledikleri takdirde masaüstlerinin ekran görüntüsünü alıp arkadaşlarına iletilebiliyor.  Buna ek olarak, uygulama sayesinde 1 GB’a kadar boyutlarda dosya transferi gerçekleştirilebiliyor.

Memos adı verilen özellik ise LINE’ın Chrome eklentisi içinde özel bir zula oluşturulabiliyor. Sadece eklenti üzerinden ulaşılabilen bu zulada fotoğraflar, dosyalar ve listeler saklanabiliyor.

Kullanıcılar LINE’ın Google Chrome eklentisini bir kez yükledikten sonra, Chrome’a giriş yaptıkları diğer cihazlarda da eklentiye erişebilecekler. Ancak başka cihazlar üzerinden erişimlerde LINE’a otomatik olarak giriş yapılamayacak. Chrome eklentisini kullanmak için LINE’ın mobil uygulaması üzerinden çift aşamalı doğrulama yapılması gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER