Teknoloji

Line Clova adını taşıyan bir dijital asistan geliştiriyor

Line Clova adını taşıyan bir dijital asistan geliştiriyor
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

line clovaJaponya merkezli mesajlaşma uygulaması Line, özellikle Asya’da büyük bir popülariteye sahip. Bu popülarite sayesinde basit bir sohbet uygulamasından tam teşekküllü bir mobil operatöre dönüşen şirket, şimdi elindeki kaynakları yeni ufuklara yelken açmak için kullanıyor. The Financial Times’ta yer alan habere göre, Line Clova adını taşıyan bir dijital asistan üzerinde çalışıyor.

Clova, Google Assistant ve Amazon Alexa gibi dijital asistanlarla rekabet içine girecek. Line’ın Clova’yı kendi üretimi hoparlörlere yerleştireceği söyleniyor.

Clova’nın yaz mevsiminin başlarında hazır hâle gelmesi planlanıyor. Platformu Sony ve LG’nin yardımlarıyla geliştiren Line, dijital asistanın mesajlaşma servisi için “sıradaki doğru adım” olduğuna inanıyor. Platform kullanıcılarına bir dijital asistandan bekledikleri özellikleri sunacak. Haberlere, hava durumuna ve takvimlere hızlı erişim ve çevrim içi alışveriş imkanı söz konusu özellikler arasında bulunuyor. Line Clova’nın karmaşık soruları da yanıtlayabileceğini, aynı zamanda yüz tanıma özelliklerine de sahip olacağının altını çiziyor.

Clova üçüncü taraf uygulama ve cihazlarla da uyumlu çalışacak şekilde tasarlandı. Ancak dijital asistan ilk olarak “Wave” isimli akıllı hoparlör ve “Face” adını taşıyan akıllı ekranda kullanılacak. Wave akıllara Google Home’u getirirken, Face hakkında şimdilik fazla detay paylaşılmadı. Clova’nın zaman içinde başlıklarda ve diğer üçüncü taraf ürünlerde kullanılması bekleniyor.

Line Clova ile Asya’da Amazon ve Google’a üstünlük sağlamayı amaçlıyor

Line, yeni dijital asistanıyla Amazon ve Google’a Asya’da üstünlük sağlamayı hedefliyor. Clova uygulaması ve Wave hoparlör ilk olarak önümüzdeki yaz Japonya ve Güney Kore’de kullanıcılarla buluşacak. Bu iki ülkeyi şirketin diğer büyük pazarları Tayland ve Endonezya izleyecek.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
Satın Al
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
Satın Al
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Satın Al
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
Satın Al
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl