Manşetler

Limera1n iOS 4.1 ile çalışan iPhone ve iPod touch’ları jailbreak ediyor – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iOS 4.1 ile çalışan iPod touch veya iPhone’unuzu jailbreak etmek için bir yol mu arıyorsunuz? limea1n beklediğiniz yöntem olabilir, ancak cihazınızı bir yazılım geliştiricisinin güç gösterisi uğruna riske atabileceğinizi baştan belirtelim. Geohot rumuzlu bir yazılım geliştiricisi iPhone Dev Team ve Chronic Dev Team ekiplerinin rolünü çalarak, hataların bulunduğu öne sürülen, bir jailbreak aracı yayınladı.

Aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip ederek indirebileceğiniz bu araç şu an için sadece Windows sistemlerde çalışıyor. Resmi sürümleri kıran ve iPhone 3GS’i desteklemeyen bu araç yamalanmayan ve  zincirlenemeyen bir sürüm niteliği taşıyor. Bu terimlerin anlamlarını bu işle uğraşanlar biliyor olmalı.

Geohot’un birdenbire bu şekilde ortaya çıkması rakip geliştiricileri pek de memnun etmişe benzemiyor. iPhone Dev Team’den MuscleNerd rumuzlu yazılımcı limera1n’in kendi geliştirdikleri ultrasn0w yazılımıyla kilidi kırılan iPhone’ları tekrar kilitleyeceğini, bu nedenle limera1n’i kullanmamalarını öneriyor. Aslında iOS’in kırılmasıyla uğraşan yazılım camiasının Geohot’a kızmasının esas nedeni aynı anda birden fazla açığın yayınlanması durumunda Apple’ın bu iki açığı da hızlı bir şekilde kapatıp korsanların hareket alanını kısıtlaması. Geohot kendi bulduğu açığı ilk yayınlayan kişi olarak diğer korsan ekiplerini bir karar almaya itti. Onlar ya iPhone kullanıcılarının kısa vadede iyiliğini düşünüp farklı ve daha kararlı bir kırma aracı yayınlayacaklar, ya da uzun vadeli düşünüp kendi açıklarını gelecekte kullanmak için saklayacaklar. Görünüşe göre her iki ekip de kavgayı uzatma niyetinde. iPhone Dev Team elemanlarına Shatter açığını kendilerine saklı tutmalarını tembih etmiş, Chronic Dev Team ise Geohot’un aracını kullanmak yerine kendi greenpois0n jailbreak aracını modifiye etmeye karar vermiş.

Yazılım korsanları arasındaki savaş bu şekilde süredursun limera1n’i kullanarak iOS 4.1 yüklü i-cihazlarını jailbreak etmeye başlayanlar olmuş. Hatta limera1n’i kullarak iPad’ini jailbreak etmeyi başaranlar bile bulunuyormuş. Engadget tayfası ise iOS 4.1 yüklü iPhone’larını jailbreak etmeyi başarmışlar, hatta sitelerine bir de video eklemişler.

Video: Jailbreak edilmiş iOS 4.1 yüklü  iPhone 4

İlgili – limera1n

İLGİLİ HABERLER