Teknoloji

Lightroom mobil uygulamasıyla RAW HDR fotoğraflar çekilebilecek

adobe lightroom classic
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lightroom mobilAdobe’nin Lightroom mobil uygulaması için yayınladığı son güncelleme, uygulamanın içindeki kameraya önemli bir yetenek kazandırıyor. Artık uygulama içindeki kameradan RAW HDR fotoğraflar çekmek mümkün hâle geliyor.

Adobe’den yapılan açıklamada, RAW HDR fotoğrafların üç RAW fotoğrafın birleştirilmesiyle oluşturulduğu belirtildi. Bu süreç bir HDR fotoğraf oluşturmak için standart olsa da, Adobe fotoğrafların dinamik aralığını büyük oranda artırdığını iddia ediyor. Şirket, Lightroom’un bu konuda telefonun tek başına yapabileceğinden fazlasını yapacağının altını çiziyor.

lightroom-mobil-raw-hdr-070317-2RAW HDR formatında fotoğraf oluştururken RAW formatında çekim yapmanın getirileri de yitirilmiyor. Kullanıcılar 32-bit kareleri daha fazla renk bilgisiyle elde edebiliyor. Buna ek olarak, pozlama veya beyaz dengesiyle oynama konusunda da kullancılara daha fazla esneklik sağlanıyor. Adobe her zaman olduğu gibi, RAW dosyaları için kendine ait DNG formatını kullanıyor.

lightroom-mobil-raw-hdr-070317-1Adobe güncellemeyi duyururken Lightroom’un HDR RAW modunda çekilen bazı örnek fotoğrafları da paylaştı. Paylaşılan karelerin bir HDR fotoğraftan beklenenleri söylemek yanlış olmayacaktır. Renkli, kontrast oranı yüksek ve kimi zaman pek de gerçekçi görünmeyen fotoğraflar bu mod sayesinde çekilebilecek.

Lightroom mobil uygulaması HDR RAW modunu belli telefonlarda sunuyor

Ancak bu moddan yararlanmak için üst segmentte konumlanan bir akıllı telefona sahip olmak gerekiyor. Art arda üç RAW fotoğraf çekmek zorlu bir görev olduğu için güçlü bir akıllı telefona ihtiyaç duyuluyor.

lightroom-mobil-raw-hdr-070317-3iPhone 7 ve iPhone 7 Plus, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, iPhone SE, Google Pixel ve Pixel XL ile Galaxy S7 ve S7 edge özelliği destekliyor. 9.7 inç iPad Pro sahipleri de HDR RAW modunu kullanabilecek. Adobe özelliği destekleyen cihazların sayısını artırmak için çalışmalar yaptığını belirtmeyi ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER