Teknoloji

Lightroom iOS uygulamasına tam çözünürlükte fotoğraf desteği eklendi

lightroom ios

Adobe geçtiğimiz şubat ayında Android için Lightroom mobil uygulamasını güncelleyerek tam çözünürlükteki fotoğrafları açma, düzenleme ve dışa aktarma imkanlarını eklemişti. Şimdi bu özelliklerin Lightroom’un iOS versiyonuna da geldiğini görüyoruz.

Uygulama mobil cihazla çekilmiş veya elle eklenmiş herhangi bir tam çözünürlükteki fotoğrafı açıp düzenleyebiliyor. Bu demek oluyor ki, Wi-Fi aracılığıyla bir kameradan aktardığınız ya da Dropbox, Google Drive veya benzer bulut depolama alanlarından transfer ettiğiniz dosyaları Lightroom ile kolaylıkla açıp düzenleyebilirsiniz.

Ne var ki, tam çözünürlük desteği RAW fotoğrafların desteklendiği anlamına gelmiyor. Aslına bakarsanız, Lightroom’un iOS versiyonu Adobe’nin kendi DNG RAW formatıyla, Android versiyonu gibi uyumlu değil. Şirket eksiksiz RAW desteğinin kullanıcılar tarafından dört gözle beklendiğini söylüyor, bu demek oluyor ki söz konusu destek çok yakında gelebilir.

Tam çözünürlükte çıkış desteğinin yanı sıra, Lightroom iOS mobil uygulaması 3D Touch özelliğinin kullanımını da genişletiyor. Film Rulosu’nda fotoğrafların ön izlemesini Peek ve Pop hareketleriyle yapmak mümkün oluyor.

iPhone ve iPad sahipleri App Store’dan güncellemeyi indirerek Lightroom’un yeniliklerinden hemen yararlanmaya başlayabilirler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER