Teknoloji

Lightroom iOS uygulamasına fotoğrafçıları çok sevindirecek özellik geliyor

ipad pro

Adobe, iOS 13.2’de çalışan Lightroom CC için geliştirdiği doğrudan içe fotoğraf aktarımı özelliğini gösteren bir video paylaştı. Beklenen özelliği getirecek güncelleme yıl sonunda çıkacak.

Lightroom ürün yöneticisi Tom Hogarty, bu özelliği bir USB kart okuyucusundaki RAW dosyaları aktarırken gösterdi. Lightroom’un beta versiyonu içe aktarılan bu fotoğrafları kesintisiz biçimde açarken görülüyor.

Önceleri Lightroom’a fotoğrafları aktarmak için kullanıcıların birkaç adımı izlemeleri gerekiyordu. Öncelikle fotoğrafları iPad’in film rulosuna aktarmaları ve daha sonra Lightroom’a aktarmaları gerekiyordu. iPad’de boş alan açmak için de fotoğrafları film rulosundan silmeye ihtiyaç duyuluyordu.

Apple, geçtiğimiz ocak ayında bir Siri Kestirmesi ile bu karmaşık sürece bir kısayol getirmişti. Fotoğraflar otomatik olarak film rulosundan Lightroom’a olarak aktarılıyor ve sonrasında da film rulosundan siliniyordu. Ancak bu çözüm de mükemmel sayılmazdı, çünkü kestirme bir seferde sadece RAW ya da JPEG aktarımını yapmaya izin veriyordu, ikisi birden yapılamıyordu. Bu zaman alan bir işlemdi ve Apple’ın iPad Pro’daki kısıtlamalarına bir örnek teşkil ediyordu.

Lightroom ile çalışan fotoğrafçıların işleri kolaylaşacak

Söz konusu özelliğin ön izlemesi, geçtiğimiz nisan ayında çıkan ve iOS 13’ün kameralar veya SD kartları gibi harici depolama kaynaklarından fotoğraf aktarımına izin vereceği haberlerini destekliyor. Bu, yıllardır beklenen bir özellikti ve bu seçeneğe sahip olmak iPad’in gerçek anlamda bir üretkenlik cihazı olmasına önemli katkıda bulunacaktır. En azından Lightroom’u sıklıkla kullanan fotoğrafçılar için durum bu şekilde görünüyor.

İLGİLİ HABERLER