Teknoloji

Lightning microSD adaptör arayanlara çözüm Lexar’dan

lightning micro sd
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lightning micro sdiPhone ve iPad’in buluta fotoğraf, video ve diğer dosyaları yüklemekle veya onları buluttan indirmekle ilgili bir sorunu yok. Ancak bu dosyaları başka bir cihazdan doğrudan telefona atmak her zaman hızlı ve basit olmuyor. Kablosuz bağlantılar zaman zaman bir seçenek olarak ortaya çıkıyor, ancak onlar da yavaş kalabiliyor. Bazı ürünler ise Wi-Fi desteği sunmuyor, örneğin eski dijital kameralar gibi. Neyse ki, Lexar’ın çıkardığı Lightning konnektörlü microSD kart okuyucusu bazı kullanıcıların dertlerine derman olacaktır.

Bu basit aygıtın beyaz renkli ve kullanışlı bir gövdesi bulunuyor, Apple cihazlarıyla epey uyumlu bir görünüm içeriyor. iPhone veya iPad’inizin Lightning konnektörüne kolaylıkla bağlanan bu cihazın altında yer alan yuvaya microSD kartını takıyorsunuz. Lexar’ın bu aygıtla uyumlu olan dosya yönetim uygulamasını da yükledikten sonra karttaki tüm dosyalara erişebilir, onları iPhone’unuza aktarabilirsiniz. Ya da diğer dosyaları microSD karta aktarmanız da imkan dahilinde bulunuyor.

Aygıt microSD kartını kullanarak bir sürü fotoğraf veya video çeken kullanıcılar için epey uygun görünüyor. Ayrıca microSD karttaki dosyaları buluta aktarıp kartta yer açmak isteyenler için de Lexar’ın bu aygıtı epey kullanışlı duruyor. Buna ek olarak iPhone’daki dosyaları bir başka cihaza ya da Android telefonuna aktarmak, ya da bunun tersi yönde aktarım yapmak da Lexar’ın aygıtı sayesine kolaylaşıyor.

Lexar bu küçük aygıtı yurt dışında yaklaşık 42 dolarlık fiyat etiketiyle satıyor. Lexar bundan hemen önce de XQD kartları için Professional XQD 2.0 USB 3.0 kart okuyucusunu çıkarmıştı. O aygıt da benzer amaca hizmet ediyor, ancak daha çok 4K çözünürlüklü video veya yüksek çözünürlüklü RAW fotoğraflarla uğraşan kişilere hitap ediyor.

İLGİLİ HABERLER