Manşetler

Light Phone 2 ile minimalist telefona mesajlaşma özelliği ekleniyor – Video

light phone 2

Light Phone geçen yıl tanıtılmış ve kullanıcılarına önemli bir vaatte bulunmuştu. Bu telefon modern akıllı telefonların internet, mesajlaşma, e-posta ve fotoğrafçılık gibi, en fazla dikkat dağıtıcı özelliklerini ayıklıyor ve sadece bir telefonun özünü sunuyordu. O da telefon görüşmeleri yapma ve sadece dokuz adet telefon numarasını hafızada saklama yeteneğiydi.

Bu ilginç fikir, kullanıcıların normal bir akıllı telefonun yarattığı dikkat dağıtmalarından kurtulmalarını, bununla birlikte dış dünyayla bağlantıda kalmaya devam etmelerini sağlayacaktı. Ne var ki, Light Phone’un çok kısıtlı yeteneklere sahip olduğu bir gerçekti.

Light Phone 2 ise ilk Light Phone cihazının takipçisi olma özelliğini taşıyor. Aynı biçimde minimalist fikre bağlı kalan bu telefon, normal bir telefon olarak kullanmayı daha mantıklı hâle getirecek birkaç ek özellik daha barındırıyor.

Light Phone 2 de orijinal telefon gibi mat yüzeyli bir tasarımla geliyor. Ancak on haneli, aydınlatılmış tuş takımı yerine, E-Ink dokunmatik ekrana sahip. Ayrıca 4G desteği ve birkaç yeni özellik de bulunuyor. Bunların arasında yazılı mesaj göndermek de bulunuyor. Bunun yanı sıra Light, aralarında temel haritalar, müzik, Uber gibi şirket üzerinden araç çağırma gibi bazı daha gelişmiş işlevleri de eklemiş.

light phone 2

Sadece bir telefon gibi çalışan ve sadece konuşmaya yarayan ve işleri ana telefona yönlendirmenin daha kolay olduğu ilk Light Phone modelinin aksine, Light Phone 2 bağımsız bir cihaz gibi işleyecek şekilde tasarlanmış.

Light Phone 2 henüz emekleme aşamasında bir ürün niteliğini taşıyor, şirket hâlâ bu telefonun özelliklerine, işlevlerine ve donanımlarına son hâlini vermeye çalışıyor. Üstelik şirket, bu telefonu Nisan 2019’de piyasaya sunmayı hedefliyor. Bu arada hatırlatmak gerekiyor ki, ilk Light Phone’un tanıtımına 2015’te başlanmış, Mayıs 2016’da dağıtılacağı söylenmiş, ancak ilk telefonlar destekçilerine Ocak 2017’de ulaşmaya başlamıştı.

İlk telefon gibi, Light Phone 2 de kitle fonlama yöntemiyle geliştirilen bir ürün. Bu telefon Indiegogo üzerinden 225 dolara desteğe sunuluyor. Böylelikle ilk destekçiler, 400 dolarlık planlanan fiyata göre yüzde 50’ye varan indirimle bu telefona sahip olma imkanı yakalıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER