Manşetler

Light Peak destekli Power Media Dock üniteli Sony VAIO Z tanıtıldı – Galeri

sony-vaio-z-1Sony, yüksek performanslı ultrataşınabilir dizüstü bilgisayarı Sony VAIO Z serisini duyurdu. 1.2 kg’ın altında bir ağırlığa sahip olan bu serinin ürünleri dok ünitesi yardımıyla Intel Thunderbolt teknolojisini ve harici video kartını da kullanıcılarına sunuyor.

13.1 inç’lik, 1600 x 900 çözünürlüklü ekrana sahip olan bu dizüstü bilgisayar Intel Core i7 2620M 2.7 GHz işlemci, 8 GB DDR 3 bellek, 256 GB SSD gibi özelliklere sahip. Sony Power Media Dock VGP-PRZ20C ve VGP-PRZ20A adlarıyla sunulan dok ünite çeşitleriyse 1 GB’lık atanmış bellekli AMD Radeon HD 6650 grafik kartı, DVD veya Blu-ray sürücüsü barındırıyor, aynı zamanda iki farklı monitöre aynı anda görüntü verme desteği de sunuyor.

Dizüstü bilgisayarın ekranı ve HDMI çıkışıyla birlikte, Sony VAIO Z’nin ekran görüntüsünü aynı anda dört ekrana paylaştırmak mümkün. Ultrataşınabilir bilgisayar tarafında grafik işleri Intel HD Graphics 3000’e emanet edilmiş durumda. Bağlantı seçeneklerine baktığımızda ise Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 2.1+EDR, 3G WWAN, USB 2.0 portunun ve dok istasyon bağlantısının yer aldığını görüyoruz. Ayrıca dok istasyonunda USB 3.0 portu da mevcut durumda. 1.3 megapiksel web kamerası, parmak izi okuyucusu ve stereo hoparlörler de Sony VAIO Z’nin öne çıkanları arasında.

Sony VAIO Z ile birlikte gelen standart bataryanın 7 saate kadar çalışma imkânı sunduğu belirtiliyor. Dok ünitesinde yer alan batarya da hesaba katıldığında bu süre 14 saate kadar çıkıyor. Arkadan aydınlatmalı klavyenin standart olduğu VAIO Z serisindeki çeşitli konfigürasyonlarda Full HD 1920 x 1080 LCD ekranı seçeneği de listeye dahil edilebiliyor.

Power Media Dock adlı bağlantı ünitesini de özelleştirmek mümkün. Dileyenler AMD grafik kartının yanı sıra gigabit ethernet portu, USB 2.0, USB 3.0, HDMI ve Mini D-Sub bağlantılarını bu dok ünitesiyle elde edebilirler. Apple’ın Thunderbolt’u Mini DisplayPort’u aracılığıyla kullanmasının aksine Sony bu teknolojiyi USB portu üzerinden kullanmayı tercih etmiş, zaten bu teknolojiden Thunderbolt yerine “Light Peak” tabanlı şeklinde bahsediyorlar.

Sony VAIO Z dizüstü bilgisayarlar şimdilik İngiltere’de ön siparişe sunulmuş durumda. Core i5, 4 GB RAM ve 128 GB SSD barındıran temel versiyonun fiyatı 1434 £ (3760 TL) olarak belirlenmiş durumda. Power Media Dock aksesuarı ise 400 £ (1048 TL) başlangıç fiyatıyla sunuluyor. Blu-ray okuyucu isteyenler için aksesuarın fiyatı daha da yükseliyor. Sony VAIO Z’nin teslimatının gelecek ayın sonuna doğru başlaması bekleniyor.

Galeri: Sony VAIO Z
[nggallery id=614]

İlgili – Sony Style UK

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER