Manşetler

Light L16 16 kamerasıyla DSLR makinelere meydan okuyor

light-l16-kamera-081015-1

Geçmişte bir akıllı telefonu üstünde bırakın üçü, iki kameranın olması bile saçma bulunurdu. Peki, üstünde 16 adet kamera barındıran bir makineye ne dersiniz?

Akılları baştan çıkartacak sayıda lens içeren bu ürün Light’ın yeni L16 basçek fotoğraf makinesi. Ön yüze 16 adet lens arkasında 16 adet kamera yerleştirmek her yiğidin harcı olmasa gerek. Light, L16’nın sahip olduğu bu yüksek sayıda lens sayesinde DSLR ve aynasız kameralarla boy ölçüşebileceğini söylüyor.

Bir akıllı telefon boyutlarındaki kasanın içine 16 adet kamera nasıl sığdırılıyor sorusuna gelince. Bunun için akıllı telefonlara teşekkür etmek gerekiyor. Mobil teknoloji geliştikçe mobil fotoğrafçılığın da sınırları zorlanıyor, kamera sensörleri ve lensler gittikçe daha da küçülüyor. Light da bunu kullanıyor. Farklı odak uzaklıklarına ve perspektiflere sahip lensler bir araya getiriliyor, böylelikle L16’nın 35-150 mm. eşdeğer aralıkta zum değerlerine ulaşması sağlanıyor. Ayrıca kullanıcılar fotoğraf çekildikten sonra bile netleme yapma imkanına kavuşuyor.

Sihrin bir kısmını da yazılım üstleniyor. Gelişmiş sayısal görüntüleme teknikleri L16’nın bütün yüksek çözünürlüklü fotoğrafları bir araya getirerek 52 megapiksel çözünürlüklü tek bir fotoğraf elde etmesini sağlıyor. Teorik olarak, elde edilen sonuçların nefes kesici olması gerekir. Her ne kadar profesyonel DSLR makinelerin karşısında yenilgiye uğrasa da, diğer bütün akıllı telefon kameralarından daha iyi performans göstermesini bekleyebiliriz. Üstelik DSLR’ların aksine, Light L16’yı cebinizde de taşıyabilirsiniz.

Söz konusu kontroller olunca da Light farklılığını ortaya koyuyor. Hemen hemen hiç fiziksel buton veya kadran yok, sadece fiziksel çekim tuşunu görüyoruz. Her şey arkadaki 5 inç dokunmatik ekran üzerinden kontrol ediliyor. Bu da L16’nın bir kameradan çok bir akıllı telefon hissi vermesine neden oluyor. Fotoğrafçılıkla profesyonel şekilde uğraşanlar bu yanını pek sevmeyebilirler.

light-l16-kamera-081015-2

Light L16 kaliteli ve üst seviyede fotoğraflar çekmek isteyen, bununla birlikte DSLR gibi hantal, birçok aksesuar gereksinimi duyabilen cihazları taşımayı arzulamayan, bu uğurda fiziksel kontrollerden vazgeçebilecek kullanıcıları hedefliyor. Ön siparişleri 6 Kasım tarihine kadar alınacak olan Light L16’ya bu süreç içinde 1299 dolardan sahip olmak mümkün olabilir. O tarihten sonra fiyat 1699 dolara çıkacak. Makinenin dağıtımının ise 2016 yaz aylarında başlaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER