Teknoloji

Lifebox, ücretli abone sayısında 2 milyon barajını aştı

turkcell lifebox

Turkcell’in kişisel bulut depolama hizmeti Lifebox, kullanıcı sayısında rekor bir seviyeye ulaştı. Platformun ücretli abonelik hizmetlerinden yararlanan kullanıcı sayısı 2 milyona çıktı. Bu hizmet, 7 yıldır fotoğraf, video, rehber, müzik ve ofis dosyalarını yedekleyerek kullanıcılarının dijital yaşamlarını kolaylaştırıyor. 8 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan Lifebox, bugüne kadar toplamda yaklaşık 15 petabayt (PB) büyüklüğünde 8,6 milyar adet dosyayı yedekledi. Bu miktar, 30 yıl boyunca hiç uyumadan izlenebilecek bir süreye eşdeğer olan 150 bin saatlik TV programı anlamına geliyor.

Lifebox’ın fark yaratan özelliği ise sağladığı güvenli depolama hizmeti. Kullanıcıların dosyaları, Turkcell’in veri merkezlerinde 1’i asıl olmak üzere 3 kopya halinde uçtan uca güvenlikle saklanıyor. Tüm dosyalar, Turkcell’in tüm global standartlara ve sertifikalara sahip veri merkezlerinde hem ülke içinde kalıyor hem de çoklu güvenlik mimarisiyle korunuyor. Ayrıca Lifebox, parmak izi, yüz tanıma veya şifre kullanarak çeşitli kategorilerde rahatça arşivlenen belgelere güvenli şekilde erişim imkanı sunuyor.

Lifebox’ta yapay zekâ destekli arşivleme var

Bunun yanında Lifebox, yapay zeka destekli birçok ek özelliğiyle kullanıcılarına kolay ve işlevsel bir deneyim sağlıyor. Otomatik yedekleme özelliği sayesinde kullanıcılar, tüm fotoğraf ve videolarını Lifebox’a Wi-Fi veya hücresel veri ile anında yedekleyebiliyor. Yüz ve obje tanıma, otomatik hikâye oluşturma ve fotoğraf düzenleme gibi özelliklerle Lifebox, kullanıcılarına sadece depolama değil, aynı zamanda özgünleştirme ve organize etme imkanı sunuyor. Kullanıcılar, hangi fotoğraflarının sosyal medyada daha çok beğeni alacağını görmek için platformun Photopick özelliğini kullanabiliyorlar.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER