Teknoloji

LG’nin yeni Tone Free FP5, FP8, FP9 kablosuz kulaklıkları ve dikkat çekici özellikleri

lg tone free fp8
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG’nin yeni Tone Free FP tam kablosuz kulakiçi kulaklıkları, telefon görüşmeleri sırasında sağ kulaklığı ağzınızın yanında tutarak özel bir mikrofon olarak kullanabileceğiniz bir “Fısıltı Modu” özelliğine sahiptir. Bu, sesin kulaklarınızdaki kulaklıklar tarafından alınması için yeterince yüksek sesle konuşmak istemediğiniz anlarda işinize yarayacak, gizlilik bilincine sahip zarif bir özellik olarak nitelendirilebilir.

Seride FP5, FP8 ve FP9 olmak üzere üç kulaklık bulunuyor ve bunları aynı özelliklerin çoğunu paylaşıyorlar. Hepsi gürültü önleme özelliğine, kulaklık başına üç mikrofona sahiptir. Ayrıca hafif sıvı sıçramalara dayanacak şekilde IPX4 su geçirmezlik derecesi de mevcuttur. Kulaklık gövdeleri LG’nin önceki modellerinden 4,4 mm daha kısadır ve LG’nin netliği etkilemeden daha fazla bas sunduğunu iddia ettiği gelişmiş sürücülere ve diyaframlara sahiptir. Headphone Spatial Processing ve 3D Sound Stage gibi özellikler, dinleyiciyi çevreleyen bir ses deneyimi sağlıyor.

lg tone free fp9
LG Tone Free FP9

Bununla birlikte, kulaklıklardan bir veya ikisine özel bazı özellikler vardır. Bunlardan en ilginci, FP9 kulakiçi kulaklıklar için ayrılmış. Kulakiçi kulaklıkların Bluetooth olmayan cihazlarla kullanılmasına izin vermek için kasası, kablosuz bir verici olarak ikiye katlanabilen bir yapıya sahiptir. Kılıf, bir USB-C – AUX kablosu kullanılarak oyun konsolundan uçak içi eğlence sistemine kadar her şeye takılabilir ve ayrı bir Bluetooth adaptörü kullanma ihtiyacını ortadan kaldırır. Benzer bir kullanım imkanı bu yılın başlarında çıkan Bowers ve Wilkins’in PI7 kulakiçi kulaklıklarında da görülmüştü.

FP8 ve FP9 kulakiçi kulaklıklar, LG’nin bakteri öldürücü UV teknolojisine sahiptir. Şirket bu özelliğin, iç kulak enfeksiyonu olasılığını azaltmak için kulakiçi kulaklıkların hoparlör ağındaki bakterilerin yüzde 99,9’unu beş dakika içinde öldürebileceğini söylüyor. Ayrıca bu iki kulaklık FP5’e kıyasla daha iyi pil ömrüne sahiptir. Tek bir şarjla 10 saat veya şarj kutusuyla birlikte kullanıldığında 24 saate kadar çalışabilir. FP5 ise sırasıyla 8 ve 22 saat olarak derecelendirilmiştir. Yalnızca FP8 modeli kablosuz şarjı destekliyor.

LG’nin yeni gerçek kablosuz kulaklıkları, bu aydan itibaren önde gelen pazarlarda satışa sunuluyor. Fiyatı ise henüz açıklanmadı.

İLGİLİ HABERLER