Teknoloji

LG’nin yeni Nexus telefonu görüntülendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın sıradaki Nexus cihazı olduğu iddia edilen LG’nin yeni akıllı telefonuna ait fotoğraflar Rusça yayın yapan Onliner tarafından yayınlandı. Cihaza ait fotoğrafların çekildiği ülke ise Belarus. Söz konusu fotoğraflar sayesinde LG’nin Nexus akıllı telefonuna ilişkin daha net bir fikre sahip olmak mümkün hale geldi. Fotoğraflara ek olarak cihazın bazı özellikleri de açığa çıkmış durumda. 4.7 inç’lik, 180 x 768 çözünürlüklü bir ekran barındıran cihazın işlemcisi ise 1.5 GHz’lık Qualcomm Snapdragon.

Telefonun diğer donanımsal özellikleri arasında 2 GB RAM ve 8 GB dahili hafıza yer alıyor. Telefonda harici hafıza arttırımı için bir yuvanın yer almaması dikkat çekiyor. LG’nin bu hamlesinin ardında Google’dan gelen isteğin yer aldığı düşünülüyor. Bu sayede LG maliyeti azaltırken, Google da kullanıcıları bulut depolama servisi Google Drive’a çekebilecek.

LG Optimus G’nin 13 megapiksellik kamerasının aksine, E960 kod adlı Nexus cihazında 8 megapiksellik bir kameranın yer aldığı görülüyor. Telefonun pili ise sabitlenmiş durumda.

Cihazın işletim sistemi hali hazırda Android 4.1.2 olsa da, cihazın Android 4.2 ile piyasaya çıkması bekleniyor. Son dedikodulara göre LG ve Google Nexus G adını taşıyacak olan yeni akıllı telefonu 29 Ekimde resmen tanıtacak.

İlgili >> Onliner

İLGİLİ HABERLER