Teknoloji

LG’nin yakında çıkacak gözde Android telefonu daha iyi bir ekran ve batarya içerecek

LG’nin yakında tanıtılacağı iddia edilen dört çekirdekli Snapdragon S4 Pro işlemcili akıllı telefonunun Android telefon tasarımını belirli açılardan daha ileri taşıyacağı tahmin ediliyor. “G” kod adıyla anılan bu telefon Qualcomm’u yeni APQ8064 işlemcisini barındıran ilk cihaz olmayacak, aynı zamanda LG Display’in yeni True HD IPS+ ekranını barındırması bakımından da bir ilk niteliği taşıyacak.

LG’ye göre G’nin 4.7 inç’lik 1280 x 768 piksel çözünürlüklü LCD ekranı tamamen beyaz bir görüntüde 470 nit’lik parlaklığa ulaşabilecek ve bunu yaparken AMOLED ekrandan da yüzde 70 daha az enerji harcayacak. Piyasadaki birçok AMOLED ekranın aksine, bu ekranda RGBG PenTile piksel dizilimi yerine alışılmış olan RGB şeridi kullanılıyor. LG, yeni ekran teknolojisinin bu yılın ilerleyen zamanlarında çıkması beklenen Optimus Vu 2 modelinde de kullanılacağını söyledi.

Bu ekranın bir başka özelliği de LG’nin ürettiği ilk levhalı ekran olması. G2 Touch Hybrid Display olarak adlandırılan sistem kapsamında, LG’nin söylediğine göre, yekpare tasarım sayesinde ekranın kalınlığı yüzde 30 azaltılabildi. LG’nin bu ay başında seri üretimine başladığı söylenen ve Apple’ın gelecek nesil iPhone’unda yer alacağına inanılan “hücre-içi dokunmatik ekranlar”ın da benzer bir mantık taşıdığını biliyoruz.

Bu arada LG, G’de yer alan yeni bataryanın LG Chem adlı iştirak tarafından geliştirildiği ve benzer boyuta sahip olan diğer bataryalara göre yüzde 60 daha verimli olduğunu kaydetti. Ayrıca bu batarya 800 kez yeniden şarj edilebiliyor. Henüz resmi adını kazanmayan ve duyurusu yapılmayan telefonun ilk etapta gelecek ay Güney Kore’de piyasaya çıkması, bunun sonrasında tüm dünyaya yayılması bekleniyor.

İlgili >> LG Newsroom, LG

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER