Teknoloji

LG’nin tescil ettirdiği Flex ve Foldi adları katlanabilir cihazları işaret ediyor

lg g8

Katlanabilir telefonlar bir süredir gelecekte görmek isteyeceğimiz teknolojik ürünler arasında yer alıyor. Birkaç yıldır geleceğine dair ihtimalleri konuştuktan sonra en sonunda, bu ayın başlarında düzenlenen Samsung Geliştiriciler Konferansı’nda Samsung’un ilk katlanabilir telefonunu görmüştük.

Ancak Samsung bükülebilir telefon teknolojisi üzerinde çalışan tek şirket değil. LG Mobile’ın CEO’su Hwang Jeong-hwan, şirketinin 2018’in başından bu yana katlanabilir telefon için çalıştığını doğruladı. Görünüşe göre çalışmalar ilk meyvelerini verecek noktaya geldi.

İlk kez Lets Go Digital‘ın dikkat çektiği bulguya göre, LG 21 Kasım tarihinde EUIPO, yani Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne üç ticari marka için başvuru yaptı. Bu markalar Flex, Foldi ve Duplex olarak sıralanıyor. Bunların her biri de birer akıllı telefon için kullanılacak potansiyeli taşıyor.

Bu isimlerin herhangi bir tanesinin bir telefonda kullanılmama ihtimali var. Aynı şekilde LG’nin geliştirmekte olduğu katlanabilir ekranı başka bir ürün kategorisinde kullanma ihtimalini de dikkate almak gerekiyor.

Ne var ki, tüm işaretler katlanabilir bir telefonu yakın zamanda göreceğimizi işaret ediyor. Örneğin Lets Go Digital, Duplex adının daha önce kaydı bir başka LG ticari markasıyla ilişkili olabileceğini, iki adet esnek ekranı bulunan bir akıllı telefonu çağrıştırdığını söylüyor.

Ancak LG Flex fikrini beğenenler için kötü bir haberimiz var. Haberler Samsung’un  katlanabilir telefonunun da Galaxy Flex adıyla anıldığını, bunun final üründe de kullanılabileceğini işaret ediyor. Bu durumda LG, tescilini yaptırdığı adı akıllı telefonunda istediği gibi kullanamayabilir.

İLGİLİ HABERLER