Manşetler

LG’nin Nexus telefonunun tanıtımı için ekim sonu işaret ediliyor

LG tarafından üretilecek gelecek Nexus cihazıyla ilgili yepyeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. MoDaCo’nun kurucusu Paul O’Brien’ın “yüzde 101” doğruluğa sahip olduğunu iddia ettiği kaynaklarından gelen bilgiye göre bu akıllı telefon kasım ayının ortalarında piyasaya çıkacak. LG’nin yurt dışında piyasaya sürdüğü son gözde akıllı telefonu Optimus G’yi baz alacak bu telefon onunla tamamen aynı olmayacak.

Telefonun sızan teknik özelliklerine göre, 1280 x 768 piksel çözünürlüklü True-HD IPS ekrana, dört çekirdekli Snapdragon S4 işlemciye ve 2 GB RAM’e sahip olması bekleniyor. Cihazda çıkarılamayan, yerine sabitlenmiş bir batarya da bulunacak. microSD kart yuvası da barındırmayacak olan bu cihaz 8 GB veya 16 GB dahili bellek seçenekleriyle gelecek. Aslında MoDaCo bu müstakbel Nexus telefonunun ekran büyüklüğüyle ilgili bir şey söylemiyor, ancak LG Optimus G’yi baz alacağı düşünülecek olursa 4.7 inç mantıklı bir büyüklük gibi görünüyor.

Google bu yeni Nexus telefonuna kablosuz şarj özelliğini de eklemeyi planlıyor. Böylelikle şimdiye kadar hiçbir Nexus telefonunda sunulmamış olan bir özellik de sunulmuş olacak. Bu arada O’Brien LG Nexus cihazının çıkarılacak tek Nexus cihazı olmayabileceğini söylüyor. Bu durumda Google’ın gelecek Nexus cihazı için birden fazla üreticiyle çalıştığı dedikoduları da desteklenmiş sayılabilir.

O’Brien dışında CNET de LG Nexus’un ekim sonunda tanıtılacağına yönelik bir bilgi geçti. Acaba LG’nin Nexus telefonu tek başına mı, yoksa eğer varsa başka üreticilerin Nexus telefonuyla birlikte mi tanıtılacak, bunu söz konusu tarih yaklaşmaya başladıkça öğreniriz.

İlgili >> MoDaCo, CNET

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER