Teknoloji

LG’nin Intel işlemcili Android telefonu CES 2012’de tanıtılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2012 yılının ilk büyük teknoloji etkinliği olan CES 2012 yaklaşık 10 gün sonra ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenecek. LG ve Intel’in bu etkinlikte Medfield tabanlı bir mobil cihaz tanıtacağı Korean Times yayın organı tarafından iddia edildi. Mart ayında yurtdışında piyasaya çıkması beklenen bu ürünün piyasaya çıkan Intel işlemcili iik Android cihazı olması bekleniyor.

Aslında CES 2012’de sadece LG’nin değil, diğer üreticileri de Intel Medfield tabanlı akıllı telefonlarını görücüye çıkarmasını bekleyebiliriz. Şu anda piyasada olan mevcut Android cihazları Qualcomm, NVIDIA ve Texas Instruments gibi üreticilerin elinden çıkan, ARM adlı bir şirketin geliştirdiği mimari kullanılarak oluşturulan işlemciler barındırıyor. Mobil arenada güçlü konuma gelmeyi planlayan Intel bu yılın içinde Android’i de desteklediği platformlar arasına eklemişti. Bu da Intel’in pazarda daha fazla yayılması için kilit bir öneme sahip.

Yıl içinde Medfield yongaüstü sistemiyle ilgili haberleri sıkça gördük, hatta yıl sonuna doğru bu platformu barındıran bir akıllı telefon ve bir tabletin benchmark testi MIT tarafından gerçekleştirildi. Performans açısından Intel’in platformunun önde olduğu ortaya çıksa da, güç tüketimi bakımından ARM’in gerisinde kaldığı görülüyor. Yine de, piyasaya çıkacak son ürünlerde güç verimliliği konusunda da önemli yerlere gelinmiş olacaktır. 2012 yılında Intel tabanlı cihazların artmaya başladığını görebiliriz. Bunların fiyatlarının ARM tabanlı cihazlara göre ne seviyede olacağını ise merak ediyoruz. Kullanıcıların karar vermesinde bunun büyük bir etkisinin olacağı kesin.

İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER