Teknoloji

LG’nin Chrome OS cihazı yolda olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG’nin buluta bağlı olarak çalışan Chrome OS ile yüklü bir Chromebook üzerinde çalıştığı yönünde dedikodular dillendiriliyor. Bu dedikoduların çıkışı olarak LG’nin Microsoft ile yaptığı çapraz lisans anlaşması gösteriliyor. Söz konusu anlaşmanın duyurulduğu basın bülteninde Android cihazlarına ek olarak Chrome OS cihazlarının da anlaşma kapsamında olduğu dile getirilmişti.

Android’in yanına Chrome OS platformunun eklenmesinin rastgele yapılmış bir iş olduğu düşünülebilir. Ancak hatırlatmak gerekirse, HTC’nin Microsoft ile yapmış olduğu anlaşmanın duyurusunda Chrome OS’in bahsi geçmiyordu. Ne var ki, imzaladığı sırada Chromebook ürünleri piyasada olan Samsung’un anlaşması Android’in yanında Chrome OS’i de kapsıyordu. Bu nedenle Microsoft-LG lisans anlaşmasında Chrome OS’in bahsinin geçmesinin boş olmadığı söyleniyor.

LG’nin Chrome OS cihazı bir dizüstü bilgisayar olabilir. Ancak şirketin dizüstü bilgisayar tasarımının ötesine geçip masaüstü segmentine mensup, Chromebox olarak adlandırılan küçük kasalı bilgisayar üretebileceği söyleniyor.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER