Teknoloji

LG’nin 5 inç’lik 4:3 ekranlı akıllı telefonu Optimus Vu resmiyet kazandı

LG’nin 4:3 en-boy oranlı akıllı telefonu Optimus Vu geçen hafta yüzünü göstermişti. Bu telefonun resmi tanıtımının Mobil Dünya Kongresi’nde yapılmasını bekliyorduk, ancak LG bir sürpriz yaptı ve telefonun resmi tanıtımını daha önce gerçekleştirdi.

LG Optimus Vu, daha önce meydana gelen sızıntıları doğrulayacak şekilde 5 inç’lik, 1024 x 768 IPS ekran, 1.5 GHz çift çekirdekli Qualcomm işlemci, 8 megapiksel kamera ve LTE desteğiyle birlikte geliyor. Telefonun 32 GB’lık dahili belleğe sahip olduğunu da ekleyelim. 13.9 cm.’ye 9 cm.’lik bir yüzey alanına sahip olan Optimus Vu, Galaxy Note’a göre daha geniş, ancak 8.5 mm.’lik kalınlığı onu daha ince kılıyor. Samsung’un Galaxy Note’u gibi LG’nin Optimus Vu’su da bir kalemle kullanılabiliyor.

LG Optimus Vu başlangıçta Android 2.3 Gingerbread ile yüklü olarak gelecek. Ancak LG önümüzdeki üç ay içinde Ice Cream Sandwich güncellemesinin sözünü şimdiden verdi. Optimus Vu’nun ilk etapta gelecek ay, LG’nin anavatanı Güney Kore’de LG+ ve SK Telecom gibi mobil operatörler tarafından piyasaya sürülmesi bekleniyor.

İlgili – LG

İLGİLİ HABERLER