Eğlence

LG’nin 2014 model Smart TV’leri AllJoyn desteğine sahip olacak

LG Electronics 2014 serisi Smart TV modellerinde AllJoyn desteğini sunacağını duyurdu. Böylelikle ağa bağlı ev eğlence ekosistemi kurma yolunda önemli bir adım atılmış olacak.

lg-smart-tv-041212

Qualcomm tarafından geliştirilen AllJoyn kullanıcıların akıllı telefonları aracılığıyla TV’lerini kontrol etmelerini ve içerik paylaşmalarını sağlıyor. Bunu gerçekleştirirken de TV’nin hangi üreticinin elinden çıktığı veya telefonda hangi mobil işletim sisteminin çalıştığı önem taşımıyor. Android, iOS veya Windows Phone, hangi işletim sistemiyle çalışırsa çalışsın, Qualcomm herhangi bir TV’yi normal bir uzaktan kumanda gibi kontrol etmenizi sağlamayı amaçlıyor.

LG Electronics’in akıllı iş merkezinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Richard Choi, LG’nin tüketicilere evdeki cihazlarını ağa bağlama noktasında daha zahmetsiz bir çözüm sunacağını ve gelecek nesil yakınsayan teknolojilere olan güçlü bağlılığını sürdüreceğini kaydetti.

Choi’ye göre AllJoyn TV üreticisine olan bağlılığı ortandan kaldırıyor ve çapraz platform uyumluluğuna kapı açıyor. Bir işletim sistemi niteliği taşımayan AllJoyn LG’nin Smart TV’lerinde çalışan mevcut yazılımın üstüne entegre edilecek.

Bu arada LG’nin 2012 ve 2013 model Smart TV modelleri de AllJoyn desteği kazanacak.

AllJoyn entegrasyonunun tam olarak ne zaman sunulacağı, ya da en azından bunun gösteriminin ne zaman yapılacağı şu an için netlik kazanmadı.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER