Teknoloji

LG’nin 2013 model akıllı televizyonları NFC destekli SmartShare özelliğiyle geliyor

Önümüzdeki hafta başlayacak olan CES 2013 öncesinde LG, fuarda tanıtacağı akıllı televizyonlarına ilişkin bilgiler vermeye devam ediyor. Akıllı televizyon serisinin paylaşım özelliklerini güncelleyen şirket, 3D ve çevre dostu özelliklerini de geliştirdi. Akıllı televizyon arayüzünü geliştirmeye odaklanan şirket, yeni Smart Control (Akıllı Kontrol) arayüzünü NFC destekli SmartShare özelliğiyle güçlendiriyor.

SmartShare, halihazırda aralarında Miracast ve WiDi’nin de bulunduğu seçenekleri desteklese de, NFC desteği daha önce mevcut değildi. NFC destekli akıllı telefon ya da tablet, LG CINEMA 3D akıllı televizyonlarına yerleştirilecek NFC çıkartmasına yaklaştırıldığı zaman iki cihaz eşleşecek ve her iki cihazın da desteklediği formatta bir görüntü bağlantısı kurulacak. LG akıllı televizyon sahipleri LG Cloud üstünden de içeriğe erişebilecekler.

Yeni arayüz, LG’nin yenilenen Magic Remote uzaktan kumandasıyla da uyumlu olacak. Siri benzeri doğal ses tanıma sistemine ek olarak, LG’nin One Now adını verdiği yeni bir tavsiye sistemi de arayüzde yer alacak. One Now kullanıcılara canlı ve isteğe bağlı izlenebilen içerikleri tek bir merkezde, küçük ön izleme fotoğraflarıyla sunacak. Mevcut modellere kıyasla, LG’nin 2013 model akıllı televizyonlarında CPU yüzde 120, GPU ise yüzde 300 oranında daha hızlı olacak. LG OLED ve Ultra HD modellerini CES 2013’te tanıtacak.

İlgili >> Slashgear

İLGİLİ HABERLER