Teknoloji

LG’den dünyanın ilk gerçekleştirilebilir LTE yongası

LG dünyanın pratikte gerçekleştirilebilir ilk 4G yongasını tanıttı. Bu yonga LTE (Long Term Evolution) teknolojisini standart olarak belirlemiş. 13x13mm’lik bu modem bir cep telefonunun içerisine yerleştirilebilecek boyutlara sahip. Ayrıca LTE’nin vaad ettiği yüksek veri hızlarına erişebiliyor.

LG’ye göre bu yonga 100Mbps indirme ve 50Mbps yükleme hızlarına erişebiliyor. Testin gerçekleştirildiği Windows Mobile yüklü cihaz 60Mbps indirme ve 20 Mbps yükleme hızlarına erişti. Böylelikle daha ince ve küçük cep telefonları da hızlı veri alışverişi performansı sergileyebilecek.

Erişilen bu hız bir dönüm noktası olma özelliğini taşıyor. Bu sayede cep telefonları günümüzün internet performansından çok daha fazlasını sağlayabilecek. Erişilen bu yüksek hızlar ile 700 MB’lik bir film dosyası bir dakikadan az bir sürede indirilebilecek. Ayrıca dört tane 1080p HD filmi aynı anda indirmek mümkün olacak.

LTE standardı mevcut 3G formlarından daha düşük gecikme süresi sunmasıyla da biliniyor. Bu özellik, LTE’nin çift yönlü video aramalarında ve çok oyunculu çevrimiçi oyunlarda tercih edilmesine olanak sağlayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER