Eğlence

LG’den akıllı telefonlar için dünyanın ilk 3D oyun dönüştürücü makinesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG bu haftanın sonuna doğru Berlin’de başlayacak olan IFA 2011 fuarında yeni bir oyun dönüştürcü makinesini tanıtacak. Bu yeni oyun makinesi dünyanın akıllı telefonlar için geliştirilmiş ilk 3D oyun dönüştürücüsü olacak. OpenGL tabanlı bu dönüştürücü makine iki boyutlu oyunları üç boyuta çevirmek için kullanılacak. Bu dönüştürücü makine LG’nin Optimus 3D gibi 3D destekli cihazlarının daha geniş kitleler tarafından kabul görmesi için 3D içerik sayısının artmasına yardımcı olma amacı taşıyor.

Optimus 3D için ekim ayında çıkarılacak ilk bakım sürümünde bu yeni 3D dönüştürücüsü de yer alacak. Sözü edilen bu sürümün ne zaman sunulacağı ise operatörlere bağlı olacak. LG bu dönüştürücünün  hem kullanıcının  hem de oyun geliştiricisinn yararına olacağını belirtiyor. Bu araç sayesinde imkanları kısıtlı olan oyun geliştiricileri iki boyutlu oyunlarını herhangi bir ek insan veya teknoloji yatırımı yapmadan üç boyutlu hâle dönüştürebilecek.

Akıllı telefon kullanıcıları mevcut iki boyutlu oyunları herhangi bir ek ücret ödemeden üç boyutlu olarak oynayabilecek. Dönüştürücünün kapatılması hâlinde oyunlar iki boyutlu hâline geri dönecek. Dönüştürücü telefonda yüklü oyun iki boyutlu oyunların 3D dönüşümü için optimize edilip edilmediğini otomatik olarak tarama yeteneğine sahip. Eğer söz konusu oyun optimize edilmiş olanlar listesinde yer alıyorsa, o halde oyun da iki boyuttan üç boyutlu hâle dönüştürülecek.

Sözünü ettiğimiz bu dönüştürücü makinenin IFA 2011’de görücüye çıkması bekleniyor.

İlgili – LG

İLGİLİ HABERLER