Teknoloji

LG’den 4 inç’lik iPhone 5 ve 7.35 inç’lik iPad için ekran üretimi dedikoduları

LG’nin CEO’su Apple’ın iPad 3’ü için Retina Ekran üretimine başladıklarını doğrulamıştı. The Korea Times tarafından verilen habere göre, LG’nin çalışmaları sadece bununla sınırlı değil. Güney Koreli şirket iPhone 5 ve daha küçük boyutlu iPad’de yer alacağı iddia edilen ekranların üretimiyle de uğraşıyor.

Adı açıklanmayan, ancak bir LG yöneticisi olduğu belirtilen kaynağın verdiği bilgiye göre Apple iPhone 5’e 4 inç’lik Retina Ekran ekleyecek. Mevcut iPhone 4S’te 3.5 inç’lik ekran bulunuyor. Buna ek olarak LG yöneticisi Apple’ın 7.35 inç’lik ekrana sahip yeni bir iPad modeli tanıtacağını da iddia etti.

Apple’ın iPhone 5 ile yepyeni bir tasarım sunacağı uzun zamandır dile getirilen bir söylentiydi. Buna göre cihazda 4 inç’lik ekran bulunacak ve kalından inceye doğru giden bir tasarıma sahip olacaktı. Aslında herkes iPhone 5’i geçen ay bekliyordu, ancak Apple iPhone 5 yerine iPhone 4S ile karşımıza çıktı.

Bu arada iPhone 4S tanıtıldıktan hemen sonra çıkan bir dedikodu da 7.85 inç’lik bir “iPad mini” cihazının çıkabileceğini işaret ediyordu. Apple’ın gelecek mart ayında iPad 2’ye göre marjinal güncellemeler içerecek bir tablet çıkaracağı, esas yenilikler barındıran ürünün ise 2012’nin üçüncü çeyreğinde geleceği iddia ediliyor. Aslında bir yılda iki farklı çeşit ürün Apple için biraz sıradışı, yine de bu dedikoduyu göz ardı etmemekte fayda var.

İlgili – IDG
İlgili – The Korea Times

İLGİLİ HABERLER