Teknoloji

LG yöneticileri Samsung çamaşır makinelerine zarar vermekle suçlanıyor

samsung-crystal-blue-241214

LG’nin ev aletleri biriminin başı Jo Seong-jin’in geçtiğimiz eylül ayında Berlin’de düzenlenen IFA 2014’te Samsung Crystal Blue serisi dört çamaşır makinesine zarar verdiği iddia edilmişti. Bu iddia üzerine harekete geçen Güney Koreli savcılar tarafından başlatılan soruşturmada Jo ile birlikte iki LG yöneticisi daha Samsung ürünlerine saldırmakla suçlanıyor.

Güney Koreli iki elektronik devi arasındaki çamaşır makinesi anlaşmazlığı, uzun bir süredir konuşuluyordu. LG olayın ardından eylül ayı içinde Samsung’a tazminat ödemeyi kabul etse de, Samsung bir dava açarak LG’yi ürüne zarar verme ve iftira ile suçlamıştı. Samsung’un yasal girişimine LG de deliller üzerinde oynama yapma suçlamasıyla karşılık vermişti.

Jo’nun avukatı Ham Yoon-keun tarafından The Wall Street Journal’a yapılan açıklamada, küresel bir şirketin üst düzey yöneticisinin etrafta rakip şirketin çalışanları varken rakip şirkete ait ürünlere zarar verdiğine dair yeterli kanıt olup olmadığının sorgulanması gerektiği belirtildi.

LG tarafından daha önce yapılan bir açıklamada da Samsung ürünlerinin kötü işçiliğinden LG çalışanlarının sorumlu tutulamayacağı belirtilmişti. Reuters’ın haberindeyse savcıların tarafları uzlaştırma adına bir görüşme düzenlediği ancak bu görüşmeden sonuç çıkmadığı ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER