Manşetler

LG yıl sonuna kadar 10 yeni Android’li cihaz çıkarmayı planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG’den Android’li telefonlar görmeye devam edeceğiz. Güney Koreli şirketin dün yapmış olduğu açıklamada Ar-Ge faaliyetleri için büyük bir bütçe ayırıldığı belirtilirken yıl sonuna kadar 10 yeni akıllı telefonun daha çıkacağının müjdesi veriliyor.

LG aynı döneme kadar 5 milyon cihaz satışı da hedefliyor. Giriş seviyesi Optimus One Eylül ayında dünya çapındaki 120 mobil operatörün öncülüğünde satışa sürülecek, ancak LG çift çekidekli Tegra tabanlı bir cihaz için de çalışmaların yapıldığı konusunda ilginç bir açıklamada bulundu. Acaba daha önce Snapdragon ile çıkacağı söylenen LU2300 Optimus Q’nun işlemcisi mi değişecek, yoksa yeni işlemci ile sıfır kilometre bir cihaz mı çıkarılacak, bu henüz kesinleşmiş değil. Kabul etmek gerekir ki, 10 telefon doldurulması güç bir kota, en azından LG ya da Samsung olmayan üreticiler için durum böyle, bu nedenle umarız ki sonuncu ihtimal gerçektir.

Son olarak LG de yılın son çeyreğinde çıkarmak üzere bir tablet cihaz üzerinde çalıştığını doğruladı. LG’den Chang Ma ürün için “sürpriz şekilde üretken” olacak yorumunda bulundu. Görünüşe göre LG bu tablet ile iPad arasına belirgin çizgiler koymaya şimdiden başladı. Özetleyecek olursak LG Android konusunda ciddi görünüyor, ancak akıllara Güney Koreli şirketin geç kalıp kalmadığı sorusu geliyor. Belki de yarış henüz başlamamıştır, ne dersiniz?

İlgili – WSJ (Tegra)
İlgili – WSJ (röportaj)

İLGİLİ HABERLER