Teknoloji

LG yeni OLED ve LCD TV’leriyle gerçek 8K deneyimi sunacak

LG, CES 2020‘de sergileyeceği en yeni TV’lerini fuarın başlamasından hemen önce gözler önüne çıkardı. Güney Koreli şirket, yeni TV’lerinin fiyatları ve çıkış tarihleri konusunda ise şimdilik somut bilgi vermedi.

LG’nin yeni televizyonlarının en önemli özelliği olarak 4K’dan 8K’ya geçiş ön plana çıkıyor. Şirket, sekiz yeni televizyonun sekizinde de “gerçek 8K” deneyimi vadediyor. Yeni 8K TV’lerin arasında Signature serisi OLED TV’ler bulunuyor. 88 ve 77 inç büyüklüğündeki bu iki televizyona NanoCell serisi altındaki altı farklı LCD panelli model eşlik ediyor. NanoCell serisinde kullanıcılara 75 ve 65 inç LCD ekrana sahip üç farklı seçenek sunuluyor.

LG’nin yeni televizyonları, 8K desteği dışında başka özelliklere de sahip. YouTube’un tercih edilen AVI codec’inin yanı sıra HEVC ve VP9 desteğine de sahip olan televizyonlar, USB ve HDMI girişi üzerinden 8K çözünürlüklü içerikleri alabilecek. Çevrimiçi ortamdaki 8K 60 FPS içerikleri oynatabilecek olan televizyonlar, HDMI üzerinden de 8K 60P içerikleri destekleyecek.

LG NanoCell

LG yeni telefonlarını yeni nesil Alpha9 AI işlemciyle sunuyor

LG’nin yeni televizyonları, şirketin üçüncü nesil Alpha9 AI işlemcisiyle birlikte gelecek. Böylelikle 8K TV’ler için önemli olan içerik ölçeklendirmesinin yapılması mümkün olacak. AI Sound Pro ses işleme özelliği de LG’nin sunduğu imkanlar arasında bulunuyor.

LG’nin bu üst segment televizyonlarda sunduğu özelliklerin ne kadarını daha uygun fiyatlı televizyonlarına taşıyacağı şu an için bilinmiyor. Yeni 8K TV serisinde LG’nin ThinQ AI teknolojisi, sesle kontrol özelliğinin yönetimini sağlayan bir webOS yazılım paketi, Apple AirPlay 2 ve HomeKit ile Google Assistant ve Amazon Alexa desteği gibi özellikler de mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER