Teknoloji

LG yeni nesil PuriCare yüz maskesine mikrofon ve hoparlör ekliyor

lg puricare giyilebilir hava temizleyicisi

LG, yüksek teknoloji ürünü, havayı temizleyen yüz maskesinin güncellenmiş bir versiyonunu LG PuriCare Giyilebilir Hava Temizleyicisini duyurdu. Şirket, fiyat bilgisi veya yaygın biçimde piyasaya çıkışla ilgili detayları açıklamadı, ancak PuriCare’in önümüzdeki ay Tayland’da yerel düzenleyici kuruluşlar tarafından onaylandıktan sonra takip edilecek diğer pazarlarla birlikte piyasaya çıkacağını söyledi. Devam eden pandemi ve yaygın hava kirliliği, bunun gibi ürünlere talep olacağını düşünmek için yeterli sebepleri üretiyor.

LG, havayı filtrelemek için değiştirilebilir hava filtreleri ve yerleşik fanlar kullanan maskeyi ilk kez geçen yıl duyurmuştu. Şirket, yeni versiyonun daha küçük ve hafif bir motora, ayrıca kullanıcının sesini yükselten dahili mikrofonlara ve hoparlörlere sahip olduğunu söylüyor. İlk maskenin videosu, konuşmayı oldukça etkili bir şekilde boğduğunu gösteriyordu. LG’nin VoiceON adını verdiği ve ikinci nesil maskede kullanılan teknoloji, kullanıcıların ne zaman konuştuğunu otomatik olarak algılıyor ve yerleşik hoparlör aracılığıyla seslerini yükseltiyor.

LG, bir ses yükseltme teknolojisini yüz maskesine yerleştiren ilk şirket değil. Razer’ın bu yıl içinde sınırlı sayıda piyasaya sunulması planlanan Project Hazel maskesi de benzer bir kurulum sunuyor. Üstelik Razer’ın maskesinde de LED aydınlatma da var.

lg puricare giyilebilir hava temizleyicisi

Yeni LG PuriCare maskesi 94 gram ağırlığında, dahili 1000 mAh pile sahip ve USB üzerinden iki saatte şarj oluyor. LG, bir seferde sekiz saate kadar takmanın yeterince rahat olduğunu iddia ediyor.

Özellikle LG, ürünü ilk duyurduğunda durumun böyle olduğunu ima etmesine rağmen, maskenin yeni koronavirüse karşı herhangi bir şekilde koruma sağlayacağını iddia etmiyor. Bazı hava temizleme filtrelerinin COVID-19’a neden olan virüs boyutundaki parçacıkları yakaladığı doğru, ancak bu ürün üzerinde bilimsel çalışmalar veya kullandığı filtre türleri hakkında daha fazla ayrıntı olmadan, herhangi bir yorum yapmamak en iyisi olacaktır. Yine de bir maske, maske olmamasından kesinlikle daha iyidir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER