Teknoloji

LG yeni amiral gemisi telefonunundan önce yüksek kontrastlı ekranını tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG-G4-ekran-030415

LG, yeni amiral gemisi telefonu G4’ü 29 Nisanda tanıtmaya hazırlanıyor. Şirketin gerçekleştirdiği son duyuru, akıllı telefonun en önemli satış noktalarından birinin ekran olacağını ortaya koyuyor. Güney Koreli elektronik devi, yeni gözde telefonunda kullanılacak 5.5 inç QHD LCD panelin üretimine başladığını açıkladı.

2560 x 1440 piksel çözünürlüğündeki ekranın 538 ppi piksel yoğunluğuna sahip olacağı ifade edilirken, yüzde 120’lik renk gamı sayesinde akıllı telefonun rakiplerine kıyasla daha parlak bir görüntü sunacağı belirtildi. LG söz konusu renk gamına mavi LED’in kırmızı ve yeşil fosforlarla birleştirilmesi sayesinde ulaşıldığını açıkladı.

Yeni ekranının diğer QHD panellerine kıyasla yüzde 50 daha yüksek bir kontrast oranına sahip olduğunu açıklayan LG, daha fazla enerji tüketmeden yüzde 30 daha parlak görüntü sağlandığına dikkat çekti.

Böylelikle daha derin siyahların ve daha keskin renklerin elde edildiğini belirten LG yetkilileri, likit kristallerin eş seviyede sıralanması sayesinde ışık sızıntısının önlendiğini ifade etti. Şirketin Advanced In-Cell Touch adını verdiği teknoloji ise ekranın daha hassas hâle gelmesini sağlıyor ve ıslak parmakla verilen komutların bile algılanması mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER