Teknoloji

LG yapay zekâ işlemcili 2024 model OLED TV’lerini tanıttı

lg signature oled tv

LG, önümüzdeki hafta Las Vegas’ta düzenlenecek CES 2024’ün başlamasına birkaç gün kala yeni OLED TV serisini duyurdu. Signature OLED M4 ve OLED G4 TV’ler sürpriz bir şekilde geçen yılın modellerine göre dört kat daha fazla performans sunan güncellenmiş bir yapay zekâ işlemcisiyle donatıldı. Alpha 11 AI işlemci, görüntü ve ses kalitesini artırmak için çalışarak önceki modele kıyasla oyun sırasında görsel performansı yüzde 70 artırıyor.

Yapay zekâ çipi, bulanıklığı azaltmak için nesnelerin ve arka planların kalitesini yükseltiyor ve iddiaya göre renkleri “film yapımcılarının amaçladığı ruh halini ve duygusal unsurları en iyi şekilde aktaracak” şekilde analiz edip ayarlıyor. Şirket ayrıca parlaklık ve kontrastı anında ayarlayan tescilli Dynamic Tone Mapping Pro teknolojisi sayesinde daha “üç boyutlu” bir görüntü vadediyor. Yapay zekâ çipi ayrıca sanal surround sese olanak tanıyor ve hatta diyaloğu geliştirmek için vokalleri film müziklerinden ayırıyor.

Çözünürlük 4K olarak kalıyor ancak yenileme hızları artıyor. Geçen yılın modelleri 120 Hz’de sınırlıydı ancak M4 ve G4 artık 144 Hz yenileme hızı sunuyor. Yüksek yenileme hızları aksiyon dolu içerikleri izlemek ve oyun oynamak için son derece uygun olduğu biliniyor. Bu amaçla her TV, bulut üzerinden içerik akışı izlemek ve oyun oynamak için şirketin webOS platformuna erişim sunuyor.

lg signature oled tv

M4, ses ve videoyu kablosuz olarak aktaran ve bağlı kablo ihtiyacını ortadan kaldıran şirketin tescilli Zero Connect Box’ıyla birlikte geliyor. Teknoloji, 120Hz yenileme hızıyla 4K’ya kadar gerçek zamanlı video ve ses aktarımı sağlıyor.

LG’nin yeni OLED TV’leri Nvidia G-Sync ve AMD FreeSync desteğiyle geliyor

Güney Koreli teknoloji devinin yeni OLED TV’lerinin her biri, oyuncular için mükemmel olan Nvidia G-Sync ve AMD FreeSync desteği sunuyor. Paneller ayrıca şirketin Game Optimizer seçim ekranıyla birlikte geliyor ve kullanıcıların farklı oyun türleri için tasarlanmış ekran ön ayarları arasında anında geçiş yapmasına olanak tanıyor.

LG yeni OLED TV’lerinin fiyatı ve çıkış tarihi konusunda henüz bilgi vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER